У Києві нагородили переможців фестивалю «Повіримо у себе»

У Києві нагородили переможців фестивалю «Повіримо у себе»

Фото
Укрінформ
У столиці відбулося нагородження переможців фестивалю творчості дітей та молоді з інвалідністю «Повіримо у себе».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє КМДА.

За результатами конкурсу переможцями стали 150 учасників у десяти номінаціях, які об’єднані у чотири творчі напрями.

«Цього року фестиваль святкує свою 30-ту річницю, а його учасниками стали близько тисячі дітей, які продемонстрували свої можливості та творчий потенціал у напрямах «Сценічні жанри», «Прикладне мистецтво», «Літературна творчість» та «Сучасні технології». Найбільше робіт було прийнято у напрямі «Прикладне мистецтво» – 420, а найкращі роботи будуть експонуватися із 16 грудня у Муніципальній галереї мистецтв (вул. Т. Драйзера, 6). Цьогорічний фестиваль також уперше, крім конкурсної основи, має і презентаційну – для відзначення тільки творчих здобутків учасників», – розповіла заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Вона додала, що з 2020 року фестиваль частково проходить в онлайн-форматі, і це дало змогу розширити коло учасників.

У Києві відбувся фестиваль «Повіримо у себе» / Фото: kyivcity.gov.ua

Організаторами фестивалю виступили Київський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за сприяння Служби у справах дітей та сім’ї КМДА у партнерстві з Департаментом культури КМДА, Київським міським методичним центром закладів культури та навчальних закладів, Київським міським Палацом ветеранів, а також районні управління соціального захисту.

«Повіримо у себе» – соціокультурна практика формування у громадськості Києва неупередженого ставлення до людей з інвалідністю, ідеї інклюзивного суспільства - суспільства рівних можливостей, що може допомогти сформувати правильну суспільну думку про людей з інвалідністю без стереотипів «героїзму» та «жалю».

Уперше фестиваль відбувся у 1993 році.

Як повідомляв Укрінформ, 3 грудня в Україні й у світі відзначається Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями, який був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 1992 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-