Споживання кисню у лікарнях Києва за осінню COVID-хвилю зросло втричі – Кличко

Споживання кисню у лікарнях Києва за осінню COVID-хвилю зросло втричі – Кличко

Укрінформ
У Києві в осінню хвилю пандемії коронавірусної хвороби COVID-19 споживання кисню в лікарнях зросло втричі.

Як передає Укрінформ, про це під час міжнародного форуму «Корея-Україна», який присвячений питанням новітніх викликів для системи охорони здоров’я, зокрема у зв’язку з пандемією COVID-19, сказав Київський міський голова Віталій Кличко.

"Якщо в минулому році потреби кисню всіх наших лікарень були 20 тонн в день, то зараз кисню втричі більше потрібно - майже 60 тонн. Всі, хто потрапляв в лікарні, були кисневозалежні", - сказав Кличко.

За його словами, зараз у лікарнях столиці в наявності близько 500 апаратів штучної вентиляції легень.

Також Кличко повідомив, що в минулому році в бюджеті столиці було зарезервовано та витрачено на підтримку лікарів, медичне обладнання, підтримку транспорту, малого бізнесу приблизно 1 млрд грн.

"В цьому році в бюджеті міста ми зарезервували 1,2 млрд грн", - сказав Кличко.

За його словами, протягом року зарплата лікарів у Києві становила до 40 тис. грн на місяць.

Кличко зауважив, що бюджет столиці недоотримав через пандемію COVID-19 та запровадження карантинних обмежень, за експертними оцінками, приблизно 8 млрд грн.

Мер Києва додав, що зараз у столиці вакциновано вже майже 3 млн осіб, з них понад половина пройшли повний курс вакцинації проти коронавірусної хвороби.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні станом на 30 листопада лабораторно підтверджено 3 438 381 випадок COVID-19, з них за останню добу – 10 554. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-