Карантин у Києві: поліція повідомляє про понад 5 тисяч протоколів на порушників

Карантин у Києві: поліція повідомляє про понад 5 тисяч протоколів на порушників

Фото
Укрінформ
У Києві поліція з 21 жовтня задокументувала понад 5 тисяч адміністративних правопорушень через недотримання карантину.

Як передає Укрінформ, про це поліція Києва повідомляє у Фейсбуці.

«Столичні поліцейські з 21 жовтня поточного року виявили понад 5 тис. адміністративних правопорушень щодо недотримання карантинних обмежень. Також правоохоронці проводять роз’яснювальні бесіди серед населення. У випадках, коли порушники не реагують на зауваження відповідно до вимог чинного законодавства та у межах службових повноважень, поліцейські складають адміністративні матеріали», - ідеться у повідомленні.

На сьогодні поліцейські Києва провели близько 14 тисяч перевірок дотримання пасажирами та перевізниками протиепідемічних заходів у транспорті, і за ч. 1 ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину) Кодексу України про адміністративні правопорушення складено 139 протоколів, а за частиною 2 цієї ж статті (носіння масок та респіраторів) винесено 2 927 постанов.

З 1 листопада, коли столиця перейшла до червоної зони карантинних обмежень, працівники поліції перевірили близько 10 тисяч об’єктів господарювання. Мобільні групи під час перевірок у закладах громадського харчування, торгово-розважальних центрах склали 169 адмінпротоколів за ч. 1 ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину) та винесли 2 576 постанов.

У поліції зауважили, що за недотримання карантинних вимог передбачений штраф для громадян в розмірі від 1 до 2 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і для посадових осіб - від 2 до 10 тис. неоподатковуваних мінімумів. За перебування у громадських місцях без масок - штраф від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 27 листопада у червоній зоні адаптивного карантину перебувають Київ та 18 областей, у жовтій – чотири, у помаранчевій – дві області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-