«Активна країна» вимагає не зривати інвестугоду щодо запуску канатної дороги через Дніпро

«Активна країна» вимагає не зривати інвестугоду щодо запуску канатної дороги через Дніпро

Фото
Укрінформ
Представники бізнесу та громадських організацій, зокрема у сфері канатного спорту, вимагають не зривати інвестиційну угоду щодо запуску тролея через Дніпро у Києві.

Про це повідомив директор ТОВ «Активна країна» Денис Курта, йдеться у пресрелізі компанії, переданому Укрінформу.

За його словами, на початку поточного року «Активна країна» перемогла в інвестиційному конкурсі, який проводився Київським інвестиційним агентством на облаштування атракціону «канатна переправа» через річку Дніпро від арки Дружби народів до Труханового острова. Загалом у конкурсі взяли участь шість компаній. Інвестиційний договір був затверджений розпорядженням КМДА.

«Наша компанія підготувалась і чесно перемогла у конкурсі, адже має усі необхідні ресурси та кваліфікованих фахівців, щоб створити якісний, безпечний та популярний атракціон, що відповідатиме міжнародним стандартам. Головними критеріями конкурсу були інвестиції в бюджет, а також технічна та фахова спроможність створення канатної переправи. Ми відповідали усім цим критеріям: товариство «Активна країна» вже сплатило 1,7 млн грн до міського бюджету, і вони будуть спрямовані на розвиток території Труханового острова. «Активна країна» має понад 10 успішних проєктів в Україні, понад 7 років досвіду монтажу та експлуатації канатних парків, тролеїв, зіплайнів; долучились до розробки відповідних технічних умов для таких об’єктів, як канатні парки та переправи, які були затверджені Держпраці та базувались на міжнародних нормах та стандартах», – заявив Курта.

За словами представника ТОВ, створення канатної переправи буде здійснюватись лише за наявності відповідних погоджень, без шкоди зеленим територіям.

Однак, за його словами, у серпні цього року Київська міська прокуратура подала до суду позов про визнання незаконним інвестиційного договору. Серед аргументів – відсутність досвіду в компанії та необхідної технічної бази в ТОВ «Активна країна».

«Ми не порушили жодної умови конкурсу. Міська прокуратура свідомо поширює неправдиву інформацію та маніпулює фактами про відсутність дозволів. За його словами, мета прокуратури – зірвати інвестиційний договір, дискредитувати дії міської влади, знищити репутацію підприємства, колектив якого чесно і прозоро працює, створюючи дійсно якісні розважальні локації», – говорить керівник «Активної країни».

Він додав, що організація вимагає від суду неупередженого розгляду справи, справедливого рішення, яке має і соціальну складову.

Укрінформ звернувся до Київської міської прокуратури з проханням прокоментувати ситуацію.

«Відповідно до наданих товариством відомостей, вказаний учасник конкурсу зазначив про наявність в нього значного досвіду реалізації різноманітних проєктів, а також про те, що має багаторічний досвід експлуатації об’єктів аналогічної тематики і веде діяльність з управління та експлуатації власних об’єктів, які є подібними до канатної переправи через річку Дніпро. Однак зазначені товариством відомості про наявність досвіду з реалізації подібних проєктів документально не підтверджені», – повідомили агентству у пресслужбі столичної прокуратури.

Крім того, додали у відомстві, на час проведення конкурсу переможець не отримував дозволи на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію машин, механізмів та устаткування, а такі атракціони якраз пов'язані з ризиком для життя та здоров’я людей.

«Про факт встановлення зазначених порушень прокуратура ще в березні поточного року повідомила Київській міській раді з проханням проінформувати про вжиті заходи щодо усунення порушень, або причини їх невжиття», – зазначили у столичній прокуратурі.

Раніше повідомлялося, що в Києві планують відновити канатну переправу через Дніпро. ТОВ «Активна країна», яке стало переможцем відповідного інвестиційного конкурсу, заявляло про готовність приступити до реалізації цього проєкту з дотриманням світових стандартів та якості об’єкту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-