До річниці Революції Гідності у Києві покажуть фільм «Відчуття Майдану»

До річниці Революції Гідності у Києві покажуть фільм «Відчуття Майдану»

Укрінформ
У неділю, 21 листопада, на Майдані Незалежності транслюватимуть документальний фільм, який складається з унікальних архівних кадрів, знятих hromadske під час Революції Гідності.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

“До восьмої річниці Революції Гідності hromadske створює спецпроєкт "Відчуття Майдану". Кінострічка буде супроводжуватися музичними треками гурту Dakh Daughters. Спеціально для проєкту мисткині записали трек на вірші Юр Іздрика про Революцію Гідності”, - повідомила директорка Департаменту культури КМДА Яна Барінова.

Як зазначила Барінова, “події, які сталися на Майдані 8 років тому, вже стали історією. Цією історією можна пишатися, про неї важливо пам’ятати і продовжувати слідувати тим цінностям, за які боролися Герої Небесної Сотні”.

Фільм транслюватиметься на LED-екранах, які візуально утворюють алею, щоб дати відвідувачам відчуття реальності. Стрічка також з’явиться на Youtube hromadske 21 листопада.

“Громадське як медіа, яке виникло під час Революції Гідності, у спільному проєкті “Відчуття Майдану” прагне вкотре наголосити на цінності людини та її гідності. У пасіонарності сила українців, і нашу свободу, гідність та справедливість ми будемо відстоювати усупереч зовнішнім та внутрішнім ворогам. Наша сила в єдності, наша сила у безапеляційній вірі в майбутнє гідних сильних духом людей”, – сказала директорка hromadske Юлія Федів про проєкт.

Проєкт “Відчуття Майдану” включений до переліку державних заходів до Дня Гідності та Свободи, а також програми Музею Революції Гідності. Проєкт створено спільно з ГОГОЛЬFEST, Музеєм Революції Гідності, Департаментом культури КМДА за підтримки спонсорів.

Як повідомлялося, День Гідності і Свободи відзначається щороку 21 листопада згідно з указом Президента від 13 листопада 2014 року. Його встановлено на честь початку двох знаменних і доленосних подій у новітній українській історії: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

День Гідності та Свободи став своєрідним наступником Дня Свободи, що відзначався на честь Помаранчевої революції з 2005 по 2011 роки 22 листопада, але згодом був скасований.

Саме 21 листопада 2013 року розпочались перші протестні акції української громадськості у відповідь на рішення тодішньої влади щодо припинення курсу на євроінтеграцію та скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Зневага законодавчо закріплених пріоритетів зовнішньої політики України, якою власне і була Угода про асоціацію між Україною та ЄС, викликало обурення українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-