Кличко запевняє, що підвищення цін на проїзд лише обговорюється

Кличко запевняє, що підвищення цін на проїзд лише обговорюється

Укрінформ
Питання перегляду тарифів на проїзд у громадському транспорті Києва винесене поки що тільки на обговорення.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це Київський міський голова Віталій Кличко сказав під час засідання Київради у четвер.

"Ще раз хочу наголосити. Питання перегляду вартості тарифів на проїзд до кінця опалювального сезону розглядатися не буде. Перший заступник голови КМДА ініціював процес публічних консультацій щодо встановлення тарифів на проїзд у громадському транспорті Києва”, – додав він.

Кличко зазначив, що питання підвищення вартості проїзду для киян є чутливим. Він наголосив, що наразі це питання винесене тільки на обговорення. "Рішення винесене поки що тільки на обговорення. Це – проєкт, а не ухвалене рішення", - наголосив він.

"Як менеджер я говорю про складну економічну ситуацію, в якій опинилося місто через енергетичну кризу та постійні борги центральної влади перед містом. Але як у мера у мене є чітка позиція: питання перегляду тарифів на проїзд у комунальному транспорті до кінця опалювального сезону розглядатися не буде. Проте ми повинні розуміти й вирішити, звідки візьмемо кошти, щоб втримати ціни на проїзд на нинішньому рівні", - сказав Кличко.

Як повідомлялося, влада Києва планує з 1 січня 2022 року підвищити тарифи на проїзд у громадському транспорті. Пропонується, що одна поїздка у комунальному транспорті (метрополітені, трамваї, тролейбусі, автобусі) коштуватиме 20 грн у разі придбання разового квитка. У разі оплати проїзду з використанням багатофункціональної електронної картки "Муніципальна картка "Картка киянина" вартість поїздки становитиме 12 грн.

Згодом Київський міський голова Віталій Кличко заявив, що у Києві питання про перегляд тарифів на проїзд не розглядатиметься до кінця опалювального сезону.

Фото: КМДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-