Розкрадання бюджету Києва: Вигівський каже, що підозри оголосили 30 посадовцям

Розкрадання бюджету Києва: Вигівський каже, що підозри оголосили 30 посадовцям

Укрінформ
Столичні правоохоронці за результатами обшуків у комунальних підприємства і структурних підрозділах міської влади оголосили підозру більш як 30 особам.

Про це заявив начальник поліції Києва Іван Вигівський в інтерв’ю Інтерфакс-Україна, передає Укрінформ. 

“Є ряд кримінальних проваджень, які є у слідчих Києва, супроводження - в управлінні стратегічних розслідувань, а прокуратура здійснює процесуальне керівництво. Необ’єктивно говорити, що там якісь політичні переслідування. Якщо є порушення, є склад злочину, то поліція має притягнути до відповідальності. На сьогодні більше 30 осіб за цими справами притягнуті до кримінальної відповідальності, їм оголошено підозру”, - сказав Вигівський.

Він зазначив, що обшуки проводяться для того, щоб отримати достатню доказову базу, і ці підозри - якраз перші результати слідчих дій.

“Звісно, остаточне рішення по справі прийме тільки суд, але процес триває”, - заявив Вигівський.

Як повідомлялося, правоохоронні органи впродовж останніх місяців проводять обшуки у справах, пов'язаних із підозрами у заволодінні та розтраті бюджетних коштів Києва.

Зокрема, 5 листопада прокуратура провела обшуки в офісі підрядних компаній, причетних до замаху на розкрадання більше 3 млрд грн під час будівництва Подільського мосту.

Водночас мер Києва Віталій Кличко розцінює обшуки та кримінальні справи проти працівників столичних комунальних підприємств політичним тиском

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-