Кличко відреагував на нові обшуки в Києві

Кличко відреагував на нові обшуки в Києві

Відео
Укрінформ
Київський міський голова заявив про системний, політично мотивований тиск на столичну владу та назвав це небезпечним прецедентом для всієї країни.

Як передає Укрінформ, про це Кличко заявив у відеозверненні на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Я хочу звернутися до киян, до представників місцевого самоврядування, представників різних органів влади. І наголосити на наступному. Той сценарій, що сьогодні відпрацьовують на столичній владі, – небезпечний прецедент для всієї країни. Масові обшуки, що паралізують роботу комунальних підприємств і структурних підрозділів міської влади, і які тривають вже кілька місяців, є системним тиском. Політично мотивованим тиском на владу Києва. Ці дії спрямовані на дискредитацію столичної влади та мене особисто. Та на створення перешкод для втілення важливих для міста і киян проєктів. І робиться це з однією метою – спаплюжити мою репутацію. Та створити підгрунтя, щоб, всупереч Конституції, призначити головою КМДА зальотного ставленика, а не того, кого обрали кияни», – наголосив Кличко.

На його думку, «зараз кричать про підозри, порушення, а потім все лусне як мильна бульбашка!».

Читайте також: Заяви ДФС про обшуки на комунальних підприємствах Києва стосуються підрядників - КМДА

Мер наголосив, що «міська влада, попри всі перешкоди, працює. – Ми продовжуємо ремонт доріг, об’єктів соціальної інфраструктури. Ми продовжуємо будівництво Подільсько-Воскресенського мостового переходу. Хоч його і намагаються заблокувати численними обшуками по колу. Ми повинні відновити роботу Інспекції з паркування, яку зараз практично заблокували. І не допустити безладу з паркуванням на тротуарах та узбіччях доріг».

Він додав, що всі документи, інформація щодо діяльності інспекції – у відкритому доступі і кияни можуть з нею ознайомитися.

«А через «Київ цифровий» ми максимально прибрали бюрократію в спілкуванні киян з чиновниками. Оформити штраф і забрати автівку зі штрафмайданчика можна дуже швидко і без перешкод. Всі процедури прозорі, – сказав Кличко. – Підкреслю. Я не дам знищити свою репутацію і справу, якою я займаюся багато років! Ми продовжимо змінювати Київ, змінювати країну!», – наголосив столичний міський голова.

Як повідомляв Укрінформ, 16 серпня пройшли обшуки у Департаменті транспортної інфраструктури Київської міськдержадміністрації, у замовника робіт та підрядника будівництва Подільського мосту.

Читайте також: ДФС провела обшуки у Київзеленбуді

Речниця прокуратури повідомила, що за результатами слідчих дій першому заступнику керівника КП «Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» та керівнику генпідрядної організації повідомлено про підозру у справі про спричинення збитків бюджету міста на суму понад 4,5 млн грн.

У провадженні щодо розкрадання коштів під час закупівлі шкільних меблів Печерською РДА, повідомлено про підозру керівнику підрядної організації у привласненні понад 450 тис. грн.

За результатами слідчих дій повідомлено про підозру начальнику КП ШЕУ Деснянського району м. Києва у розтраті бюджетних коштів під час виконання робіт з ремонту підземних переходів. Збитки місцевому бюджету експерти оцінили у понад чверть мільйона гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-