Кличко сказав, коли у Києві можуть послабити карантинні обмеження

Кличко сказав, коли у Києві можуть послабити карантинні обмеження

Укрінформ
Мер Києва Віталій Кличко заявив, що як тільки динаміка захворюваності на COVID-19 в столиці почне зменшуватися, місто послаблюватиме запроваджені обмеження.

Як передає Укрінформ із посиланням на КМДА, про це Кличко заявив в ефірі ТРК “Київ”.

За його словами, сьогодні про це говорити поки зарано, оскільки кількість хворих останніми днями в столиці зростає.

“Заповненість ліжок у медзакладах міста – понад 70 відсотків. Палати інтенсивної терапії заповнені майже повністю. Якщо в нас станеться колапс медичної системи, це може призвести до великої катастрофи. Ми сьогодні робимо все можливе, аби не допустити цього. Лікарні забезпечені киснем, медикаментами, засобами захисту. Місто виплачує медикам надбавки”, – підкреслив мер столиці.

Він зазначив, що наразі в Києві працюють 143 пункти вакцинації, однак після запровадження суворих обмежень, до них почалися черги.

“Ми вже тривалий час закликаємо людей йти вакцинуватися. З весни цього року, коли відкрили перші пункти. Переконували в ефірах, в інтерв’ю, запустили соціальну рекламу. Але тільки тепер, коли запровадили суворі обмеження, і коли люди побачили наскільки стрімко розповсюджується хвороба, вони масово пішли вакцинуватися”, – сказав Кличко.

Він також прокоментував інформацію щодо можливих термінів відновлення навчального процесу в столичних школах. За словами мера, місто, відправивши школярів на дистанційне навчання, керувалося виключно рекомендаціями фахівців – медиків, епідеміологів.

“Ми не можемо ризикувати здоров’ям дітей, а також їх родин і близьких. Бо чимало дітей переносять вірус навіть безсимптомно, але можуть заразити близьке оточення. А це – збільшення кількості хворих серед дорослих. Ми намагаємося мінімізувати контакти між учнями. От один клас, наприклад, це 25-30 учнів. А вони ще спілкуються і з учнями інших класів. А потім вдома – з батьками, близькими родичами. Це велике коло ризику зараження виходить, тому ми ухвалюємо рішення згідно з рекомендаціями медиків. І сьогодні головне розірвати ланцюг захворюваності. Тому, я вважаю, що ми зробили правильний крок, відправивши дітей на дистанційне навчання. Щоб зберегти їх здоров’я і здоров’я та життя їх близьких. Як тільки епідеміологічна ситуація поліпшиться, учні повернуться в школи”, – підкреслив Кличко.

Як повідомляв Укрінформ, моніторингові групи зафіксували очне навчання ще у кількох столичних школах попри вимогу про організацію освітнього процесу в дистанційному режимі.

Минулої доби в Україні виявили 24 747 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19. У Києві - 2002 підтверджених випадки захворювання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-