Кличко заявляє, що лікарні Києва працюють «на межі» - деякі заповнені на 100%

Кличко заявляє, що лікарні Києва працюють «на межі» - деякі заповнені на 100%

Укрінформ
Заповненість ліжок у медзакладах Києва сьогодні становить 73%, а в окремих лікарнях – 99-100%.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це на брифінгу сказав Київський міський голова Віталій Кличко.

"Загалом заповненість ліжок у медзакладах міста сьогодні – 73%, а в окремих лікарнях – 99-100%. 85% госпіталізованих потребують кисневої підтримки. Ліжок з киснем заповнено понад 70%", - повідомив він.

За словами Кличка, на сьогодні у місті до прийому хворих на COVID-19 підготовлені понад 6 тисяч ліжок. "Із них близько 90% у комунальних медзакладах забезпечені киснем. Також у столиці є майже 500 апаратів штучної вентиляції легень", - розповів очільник міста.

Читайте також: У Києві за добу - 1 740 випадків коронавірусу, 73 хворі померли

Він зазначив, що система охорони здоров’я столиці працює вже "на межі". "Щодня помирають десятки людей і щодня понад тисяча-півтори нових хворих. Так довго тривати не може, і, на жаль, багато вірусних нігілістів розуміють це тільки потрапивши в реанімацію. І потім звинувачують усіх, але не себе. Зауважу, що сьогодні, хоч Київ і є лідером з вакцинації в Україні, ми повинні мобілізуватися і показати, що можемо дати відповідь і захиститися від вірусу. Вакцина є. Пункти, де можна отримати щеплення, працюють", - додав Кличко.

Читайте також: Кличко: У Києві хворіє все більше дітей – школи залишаються на «дистанційці»

Він закликав вакцинуватися тих, хто цього ще не зробив. "Вакцинуйтеся. Не відвідуйте публічні місця без нагальної потреби. Не користуйтеся громадським транспортом, якщо в цьому немає гострої необхідності. Не ігноруйте небезпеку. Це може надто дорого коштувати...Ми не закрили заклади, торгові центри, транспорт для вакцинованих та людей з тестами. Але ситуація погіршується. Давайте не доводити її до повного локдауну", - наголосив Кличко.

Як повідомляв Укрінформ, за добу 9 листопада в Україні зафіксовано 23 283 нові підтверджені випадки коронавірусної хвороби COVID-19. Померли 816 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-