У Києві щодня помирають 40-60 хворих із коронавірусом - Кличко

У Києві щодня помирають 40-60 хворих із коронавірусом - Кличко

Укрінформ
У Києві упродовж цього тижня щодоби від ускладнень внаслідок коронавірусної хвороби помирають від 40 до понад 60 осіб. Серед померлих – жодного вакцинованого.

Про це заявив київський мер Віталій Кличко на пленарному засіданні Київради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ситуація з розповсюдженням вірусу в країні загалом достатньо тривожна. Україна сьогодні – третя у світі та друга в Європі за смертністю від ковіду. В Києві цього тижня – від 40 до понад 60 летальних випадків щодоби. За минулу добу, наприклад, 41 смерть, у тому числі помер 8-річний хлопчик", – розповів Кличко.

За його словами, в Києві щодня госпіталізують понад пів тисячі людей, більшість із яких у тяжкому стані.

Читайте також: Киян запевняють, що проблем зі «швидкими» не буде - машин вистачить

"99% тих, хто потрапляє в лікарні, це люди невакциновані. І серед тих, хто помер від вірусу в столиці, жодного вакцинованого. Це відповідь тим, хто говорить, що вакцинація не потрібна", – зауважив Кличко.

Київський міський голова наголосив, що вакцинація сьогодні – єдиний засіб зупинити стрімке розповсюдження вірусу.

"У нас практично заповнені всі реанімації в наших лікарнях. Заповнені 70% ліжок із киснем, як зазначають медики, в цю хвилю коронавірусу лікарні потребують втричі більше кисню, ніж у попередній хвилі. Ми робимо все можливе. 88% ліжок в медзакладах столиці обладнані подачею кисню", – розповів Кличко.

Читайте також: У регіонах відновили роботу моніторингові групи з подолання COVID-19

Він запевнив, що медики в столиці забезпечуються всім необхідним.

Також Кличко повідомив, що засідання Київської міської ради проходить в умовах протиепідемічних заходів.

"Усі, щоб потрапити на засідання Київради, пред’являють COVID-сертифікат або негативний ПЛР-тест, або документ про одужання від коронавірусу. Правила єдині для всіх киян. І депутати Київради не виняток", – заявив Кличко.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві з 1 листопада запроваджені посилені карантинні обмеження. Лише за наявності COVID-сертифікату або негативного ПЛР-тесту дозволене відвідування закладів харчування, готелів, установ і закладів соціального захисту, спортивних залів, фітнес-центрів, ЦНАПів, управлінь праці та соціального захисту, управлінь пенсійного фонду, торгово-розважальних центрів, а також проведення масових заходів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-