Нова COVID-хвиля: Кличко каже, що лікарні Києва зараз потребують втричі більше кисню

Нова COVID-хвиля: Кличко каже, що лікарні Києва зараз потребують втричі більше кисню

Фото, відео
Укрінформ
Столичні медзаклади, де лікують хворих на коронавірус, щодоби використовують загалом від 35 до 45 тонн кисню.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба КМДА з посиланням на Київського міського голову Віталія Кличка.

Читайте також: Більшість хворих на кисні, реанімації COVID-лікарень Києва переповнені – Кличко

"Сьогодні міські лікарні щодоби використовують загалом від 35 до 45 тонн кисню. За словами лікарів, це майже втричі більше, ніж під час попередньої хвилі вірусу. І це – колосальні обсяги. Тому ми працюємо, щоб постійно поповнювати запаси кисню. Також керівники лікарень постійно комунікують між собою та з Департаментом охорони здоров’я КМДА. Туди, де виникають проблеми, одразу направляють додаткові запаси кисню. Кисень у місті поки є. Ми уклали попередньо договори з різними підприємствами на його постачання. Втім, у разі стрімкого збільшення кількості хворих, які потребують кисневої підтримки, – а сьогодні ліжка з киснем у столиці заповнені майже на 75% – фахівці не виключають, що може виникнути проблема нестачі кисню. Тому ми продовжуємо працювати, щоб перебоїв із киснем в столичних медзакладах не було», – повідомив Кличко.

Читайте також: Киян запевняють, що проблем зі «швидкими» не буде - машин вистачить

Він зазначив, що сьогодні в столиці з 6 050 ліжок, підготовлених для лікування хворих на коронавірус, 88% уже оснащені системою подачі кисню. Кошти на це виділяє і місто, і держава. Зокрема, Київ отримав 54 мільйони гривень на ремонт та встановлення кисневих трас у медзакладах.

Міський голова також показав відео про те, як у лікарнях облаштовують кисневі траси. Зокрема, у Київській міській клінічній лікарні №12, інфекційне відділення якої розраховане на 500 ліжок.

Як повідомлялося, у Києві за минулу добу виявили 2 024 нові випадки захворювання на коронавірус.

Фото: Ромак Балук, ЛМР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-