У готелях «Київ» та «Національний» планують відкрити пункти COVID-вакцинації

У готелях «Київ» та «Національний» планують відкрити пункти COVID-вакцинації

Укрінформ
У готелях “Київ” та “Національний”, які перебувають в управлінні Верховної Ради, буде відкрито пункти від COVID-19.

Про це повідомив Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук під час засідання Погоджувальної ради в понеділок, передає кореспондент Укрінформу.

“Я хочу нагадати, що у Верховній Раді ми продовжуємо також свою вакцинацію. Крім цього, за попередніми домовленостями, враховуючи кількість бажаючих в Україні, які хочуть вакцинуватися, наскільки я знаю, в готелях “Київ” та “Національний” будуть відкриті пункти вакцинації для усіх бажаючих. Тому всі, хто бачить черги, будь ласка, приїжджайте в ці готелі, які в управлінні Верховної Ради, ми там також будемо організовувати мобільні пункти вакцинації”, - поінформував спікер.

Читайте також: «Vax» стало словом року за версією Оксфордського словника

За його словами, депутати дійшли попередньої згоди щодо ухвалення постанови про встановлення рівних правил для народних депутатів, журналістів щодо відвідування будівлі ВР в період карантину.

Стефанчук сподівається, що Рада у вівторок на позачерговому засіданні ухвалить цю постанову. Він нагадав, що у вівторок, о 16:00 планується проведення позачергового засідання, ініційованого Президентом.

“Там — ціла низка питань, які пов’язані з протидією ковіду та інші нагальні речі. Зокрема, і питання, пов’язані з відновленням діяльності НАЗЯВО для того, щоб ми, з одного боку, виконали рішення Верховного Суду, а з іншого боку — не втратили низки ліцензованих магістратур та інших видів освітянської діяльності в Україні”, - розповів Стефанчук.

Читайте також: В аеропорту «Київ» зупинили п'ятьох осіб із підробленими COVID-сертифікатами

Він також поінформував, що зранку підписав розпорядження про видачу підписних листів щодо ще одного позачергового засідання.

“Воно буде стосуватися закону, пов’язаного з забезпеченням кисневими концентраторами. Але враховуючи важливість цього законопроєкту, я пропоную розглянути те, щоб ми його включили одним із перших одразу після бюджету, тому що там підписанти практично з усіх фракцій і груп. Я думаю, що це буде правильне рішення Верховної Ради України і ми його поставимо одним із пріоритетних питань порядку денного”, - зазначив Стефанчук.

Голова ВР закликав вакцинуватися тих громадян України, у кого немає протипоказань, та дотримуватися санітарно-епідеміологічних заходів.

Читайте також: На сьогодні повністю вакциновані 7,4 мільйона українців

“І я особливо хочу попросити голів фракцій, голів комітетів із таким закликом звернутися до народних депутатів, тому що ми маємо показувати взірець того, як ми дотримуємося законодавства, яке ми самі приймаємо”, - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві з 1 листопада запроваджено червоний рівень епідемічної небезпеки.

За добу 31 жовтня в Україні️ зафіксовано 13 936 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. За весь час пандемії в Україні захворіло 2 936 238 осіб, одужало – 2 442 098 осіб, летальних випадків – 68 027.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-