Кличко пояснив, чому метро на Виноградар відкладається ще на рік

Кличко пояснив, чому метро на Виноградар відкладається ще на рік

Відео
Укрінформ
Господарський суд дозволив Київметробуду продовжити завершення будівництва метро на Виноградарі до кінця 2022 року.

У КМДА не згодні з рішенням суду та подали апеляційну скаргу, сказав в інтерв'ю Радіо Свобода мер Києва Віталій Кличко, передає Укрінформ.

"Київметробуд направив листа, що вони не встигають. І це неприпустимо... Я вимагаю, щоб ці станції були введені в експлуатацію", – сказав Кличко.

Читайте також: До 17 тисяч штрафу: Київський метрополітен попереджає невакцинованих пасажирів

За його словами, Київметробуд стверджує, що роботи було вести складно, оскільки хворіли працівники та вводилися локдауни через коронавірус. Тому компанія подала до суду щодо відстрочення завершення будівництва метро на 2023 рік. Господарський суд пролонгував завершення будівництва до кінця 2022 року. На початку жовтня КП Київський метрополітен подало апеляційну скаргу, найближчими тижнями має відбутися засідання суду, розповів Кличко.

"Ми зробили все від нас залежне. На сьогоднішній день перерахували Київметробуду вже 4 млрд грн із 6 млрд грн необхідних (за останніми оцінками) на будівництво метро. І головний підрядник поки не виконав усі роботи на цю суму. Тож коли необхідний обсяг робіт буде виконано, ми перерахуємо додаткові суми", – сказав мер.

Читайте також: Кличко звільнив керівника Інституту Генплану Києва

За його інформацією, тунель в одному напрямку вже пройшов 1200 м – від "Мостицької" до "Сирця". В іншому напрямку йде будівництво.

Що ж стосується багатостраждальної гілки метро на Троєщину, то, за словами очільника столиці, "без мосту ми не можемо побудувати метро на Троєщину. Три станції метрополітену, які знаходяться в тілі моста, вже готові."

Подільсько-Воскресенський міст, до слова, також не буде зданий цьогоріч. За словами Кличка, до Нового року планують запустити першу його частину, не повністю. 

"Ми бачимо тільки арку над Дніпром, а міст понад 10 км, з’єднує багато островів і виходить на лівий берег. На Алішера Навої потім вже буде будуватись… До Алішера Навої ще залізницю треба пройти. І на Оноре де Бальзака потрібно будувати. Ми виділили кошти, це наступний етап будівництва, там багато розв’язок... До Нового року за Русанівськими садами буде з’їзд, де вже буде відкритий рух транспорту. І також на правий берег з’їзди вже підготовлені", - розповів очільник столиці.

Читайте також: Ремонт Індустріального шляхопроводу планують завершити до кінця літа

Нагадаємо: 5 червня цього року Кличко заявив, що у 2021 році буде відкрито як мінімум одну станцію метро на Виноградарі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-