У Києві всі школи з листопада працюватимуть дистанційно

У Києві всі школи з листопада працюватимуть дистанційно

Укрінформ
У Києві всі школи з 1 листопада працюватимуть дистанційно.

Як передає Укрінформ з посиланням на Київську міську державну адміністрацію у Фейсбуці, про це повідомляє заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

Відповідне рішення було прийняте на засіданні Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Київської міської державної адміністрації.

"Робота закладів освіти під час зростання захворюваності – це неабиякий виклик. Важливість та ефективність вакцинації доведена цифрами: серед 70 тис. освітян наразі хворіє на COVID-19 менше ніж 1%. Водночас, як зазначають фахівці, новий штам активно передається саме через дітей, і хворіти починають їх найближчі родичі", – відзначив Мондриївський.

Читайте також: У Бердянську канікули в школах продовжили до 7 листопада

За словами заступника голови КМДА, 300 тис. київських школярів безпосередньо контактують із втричі більшою кількістю людей, тож місто потребує додаткового часу для виконання рекомендацій медиків і розірвання ланцюга захворюваності.

"Дистанційне навчання – це, в першу чергу, необхідність завантажити школярів роботою та обмежити їх спілкування між собою. До того ж, ми пішли на радикальні заходи та заборонили дітям шкільного віку відвідувати торговельні центри та кінотеатри без супроводу дорослих. Ми робимо цей крок, аби зберегти життя та здоров’я киян", – зауважив він.

Мондриївський закликав жителів Києва вакцинуватися, наголосивши, що на сьогодні щеплення є "єдиним шляхом убезпечити себе та своїх близьких".

Читайте також: Львівські школярі з 1 листопада переходять на «дистанційку»

Також заступник голови КМДА відзначив успішність та ефективність попереднього досвіду дистанційного навчання в Києві.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві з понеділка запроваджуються посилені карантинні обмеження. Лише за наявності COVID-сертифікату або негативного ПЛР-тесту буде дозволене відвідування закладів харчування, готелів, установ і закладів соціального захисту, спортивних залів, фітнес-центрів, ЦНАПів, управлінь праці та соціального захисту, управлінь пенсійного фонду, торгово-розважальних центрів, а також проведення масових заходів та відвідування торгово-розважальних центрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-