Київ переходить у «червону» зону з 1 листопада - рішення держкомісії

Київ переходить у «червону» зону з 1 листопада - рішення держкомісії

Укрінформ
Держкомісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з 1 листопада запроваджує червоний рівень епіднебезпеки у столиці.

Як передає Укрінформ, про це повідомив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов у своєму Телеграм-каналі.

"Сьогодні відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. За результатами Державна комісія вирішила встановити з 00 години 00 хвилин 01 листопада 2021 року червоний рівень епідемічної небезпеки на території міста Києва", - написав він..

Урядовець нагадав, що червоний рівень епідемічної небезпеки передбачає ряд обмежень. Зокрема, забороняється робота закладів громадського харчування, ТРЦ, непродовольчих ринків та магазинів, проведення масових заходів тощо.

Обмеження не діятимуть, якщо 100% працівників та відвідувачів закладів (заходів) вакциновані.

Читайте також: Чи перейде столиця до «червоної» зони – вирішать у п’ятницю

Раніше в четвер на брифінгу Київський міський голова Віталій Кличко заявив, що у столиці з понеділка, 1 листопада, запроваджуються посилені карантинні обмеження.

Зокрема, лише за наявності COVID-сертифікату або негативного ПЛР-тесту дозволяється відвідування закладів харчування, готелів, установ і закладів соціального захисту, спортивних залів, фітнес-центрів, ЦНАПів, управлінь праці та соціального захисту, управлінь пенсійного фонду, торгово-розважальних центрів, а також проводити масові заходи, відвідувати торгово-розважальні центри.

Окрім цього, встановлюється, що діти та підлітки можуть відвідувати ТРЦ тільки з батьками, які мають щеплення від COVID-19 або негативний ПЛР-тест.

Проїзд у громадському транспорті буде дозволений лише за наявності COVID-сертифікату або негативного ПЛР-тесту, однак перевіряти ці документи будуть не на вході в транспорт, а вибірково спеціальні групи правоохоронців.

Читайте також: МОЗ може збільшити список областей у «червоній» зоні

Крім того, з 1 листопада школярі розпочинають навчання виключно в дистанційному режимі, це стосується всіх учнів з 1 до 11 класу. У такому режимі школи працюватимуть до поліпшення епідемічної ситуації в нашому місті. Водночас дитячі садочки продовжуватимуть роботу, але тільки за умови 100% вакцинації працівників та дотримання карантинних обмежень.

Як повідомляв Укрінформ, з 30 жовтня до червоної зони епіднебезпеки переходять Житомирська, Івано-Франківська, Київська, Луганська, Хмельницька, Чернігівська та Львівська області.

За минулу добу в Україні зафіксовано 26 071 новий випадок захворювання на COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-