Чи перейде столиця до «червоної» зони – вирішать у п’ятницю

Чи перейде столиця до «червоної» зони – вирішать у п’ятницю

Укрінформ
Київ вирішить питання щодо встановлення “червоного” рівня епідеміологічної небезпеки на місцевій комісії з питань ТЕБ та НС у п’ятницю, 29 жовтня.

Про це у Фейсбуці повідомив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник, передає Укрінформ.

“У столиці третій день поспіль показник завантаженості ліжок із киснем перевищує 65%, а це означає, що місто – фактично на порозі червоної зони. Рішення про встановлення червоного рівня епідеміологічної небезпеки приймає Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, але ми збираємо місцеву комісію ТЕБ та НС вже завтра (29 жовтня — ред.)”, - поінформував він.

Поворозник додав, що за минулу добу в Києві на COVID-19 захворіла 1451 людина, летальних випадків – 39. За наведеними ним даними, у лікарнях наразі перебувають 3334 пацієнти, у тому числі 50 дітей, з підтвердженим діагнозом COVID-19, а також 452 (27 дітей) – із підозрою на захворювання.

Читайте також: МОЗ може збільшити список областей у «червоній» зоні

“Загалом у важкому стані - 2411 пацієнтів. На ліжках інтенсивної реанімації перебувають 339 хворих. 59 – підключено до апарату штучної вентиляції легень, ще 232 перебувають на неінвазивній штучній вентиляції легень. Кисневої підтримки потребують 2888 хворих”, - зазначив Поворозник.

Водночас перший заступник голови КМДА поінформував, що лише за минулу добу в столиці вакциновано 27 566 осіб, а загалом від початку вакцинальної кампанії здійснено 2 166 837 щеплень.

Він підкреслив, що в Києві створені всі умови для вакцинації і закликав громадян робити щеплення, адже це єдиний спосіб уберегтися від важкого перебігу хвороби.

Читайте також: За добу від COVID-19 вакцинували рекордну кількість українців

Як повідомляв Укрінформ, з 30 жовтня до червоної зони епіднебезпеки переходять Житомирська, Івано-Франківська, Київська, Луганська, Хмельницька, Чернігівська та Львівська області.

За минулу добу в Україні зафіксовано 26 071 новий випадок захворювання на COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-