У Києві за порушення карантину оштрафували ресторан

У Києві за порушення карантину оштрафували ресторан

Відео
Укрінформ
У Києві за порушення карантинних обмежень оштрафували ресторан, що розміщений на вулиці Мала Житомирська.

Як передає Укрінформ, про це голова Комітету ВР з питань здоров'я нації, та медичного страхування Михайло Радуцький повідомив у Фейсбуці.

Радуцький нагадав, що у столиці нині діють обмеження “помаранчевої” зони. Це означає дотримання маскового режиму та соціальної дистанції. Він закликав громадян, які стали свідками порушень карантинних вимог у спортклубах, ресторанах, розважальних закладах, повідомляти до Нацполіції та Держспоживслужби.

За його словами, перевірку ресторану на вулиці Мала Житомирська здійснили за скаргою киян.

“Комісія провела перевірку закладу та виявила наступні порушення: відвідувачі та персонал пересуваються закладом без масок, відсутнє маркування для дотримання соціальної дистанції у черзі, не виконується регулярне вологе прибирання приміщень, миття та дезінфекція поверхонь, не проводиться температурний скринінг відвідувачів та працівникам перед початком робочої зміни, столи розміщені ближче ніж 1,5 метрів та за ними розміщуються більш як чотири особи”, - написав Радуцький.

Читайте також: У Києві за добу - 1 221 випадок коронавірусу, понад 20 хворих померли

Він повідомив, що за результатом перевірки працівники поліції склали протокол про адміністративне правопорушення за частиною першою статті 43-3 Кодексу України про адміністративне правопорушення (Порушення правил щодо карантину людей). Власнику закладу загрожує штраф від 17 тис. грн до 170 тис. грн. Остаточне рішення за суддями.

“Якщо так відпрацьовувати кожен сигнал, дотримуватись правил карантину будуть набагато більш дисципліновано та ретельно”, - заявив Комітету ВР з питань здоров'я нації.

Читайте також: Нові правила перевезень: у поїзди не пустили 340 пасажирів без COVID-документів

Як повідомляв Укрінформ, Київ зараз перебуває у "помаранчевій" зоні епіднебезпеки, однак у разі переходу столиці до "червоної" зони у місті будуть запровадженні карантинні обмеження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-