Коцюбинське намагається захопити землі київських лісів – КМДА

Коцюбинське намагається захопити землі київських лісів – КМДА

Карта
Укрінформ
У Київській міській державній адміністрації зазначають, що селище Коцюбинське незаконно розширило свої території завдяки території київських лісів, та звертаються до правоохоронців щодо недопущення захоплення земель столиці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба КМДА.

"Злочинна бездіяльність Держгеокадастру щодо внесення межі міста Києва зумовлює низку негативних наслідків для територіальної громади столиці. Одним із наслідків такої бездіяльності стало незаконне прийняття Бучанською районною радою рішення від 20.10.2021 про затвердження проєкту землеустрою щодо встановлення змін меж селища Коцюбинське", - йдеться у повідомленні.

Згідно з цим рішенням, межі Коцюбинського розширились шляхом земель Києва. Щобільше, київських лісів. Таким чином, у КМДА зазначають, що Бучанська районна рада протиправно намагається захопити територію Києва та відбирає у киян ліс.

"Щодо цього питання вже існував судовий спір. Так, у 2012 році Київська міська рада вже відмовляла у погодженні проєкту щодо розширення меж Коцюбинського, оскільки воно передбачалось за рахунок лісів, які входять до меж Києва. У тому ж році Вищим адміністративним судом України відмовлено у задоволенні позову Коцюбинської селищної ради про скасування цього рішення", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Коцюбинське має стати частиною Києва - Кличко

А цього разу проєкт землеустрою щодо встановлення змін меж селища Коцюбинське навіть не надходив на погодження до Київської міської ради, і відповідно не погоджувався нею. Ці факти свідчать про незаконне розширення території селища Коцюбинське, перевищення владних повноважень та завдання значних збитків територіальній громаді Києва.

Тому міська влада підготувала заяву про злочин та вкотре звертається до НАБУ та ДБР щодо недопущення захоплення земель столиці та захисту інтересів її територіальної громади. Будь-які зазіхання на київські ліси та інші землі території столиці отримуватимуть відповідну реакцію.

Варто зазначити, що з 1989 року і до сьогодні встановлені межі міста Києва не змінювались. Зокрема, восени 2019 року було віднайдено межу Києва. Усі оригінали документів є в наявності в міста.

Читайте також: Деякі «сусіди» намагаються захопити землі столиціКличко

Тим не менш, Держгеокадастр протягом двох років не вносить наявну межу Києва до Державного земельного кадастру, попри численні звернення Київради. Тому місто змушене було звернутись за судовим захистом своїх інтересів. За дорученням мера Києва подано позов до Держгеокадастру та його територіального органу про визнання протиправною бездіяльність цього органу.

Як повідомлялося, 23 вересня депутати Київської міської ради підтримали звернення до Київської обласної ради, Офісу генерального прокурора, НАБУ, Головного управління СБУ в місті Києві та територіального управління ДБР щодо ситуації навколо протиправного вилучення земель територіальної громади Києва та намагання у позаправовий спосіб змінити межі міста Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-