Столичні чиновники отримали підозри за «зникнення» 12 мільйонів з благоустрою Андріївського

Столичні чиновники отримали підозри за «зникнення» 12 мільйонів з благоустрою Андріївського

Фото
Укрінформ
У Києві керівників управління Подільської районної державної адміністрації та підрядника підозрюють у розкраданні коштів під час благоустрою Андріївського узвозу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

"За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва за участі ювенальних прокурорів повідомлено про підозру керівникам управління Подільської РДА та підряднику за фактом привласнення бюджетних коштів під час проведення робіт з благоустрою Андріївського узвозу та проведення робіт з реконструкції будівлі дошкільного навчального закладу компенсуючого (санаторного) типу у Подільському районі", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Прокуратура прийшла з обшуком у Київзеленбуд

За даними слідства, між Управлінням капітального будівництва архітектури та землекористування Подільської РДА і приватним товариством був укладений договір на виконання робіт із благоустрою скверу на Андріївському узвозі у напрямку фунікулера на загальну суму понад 12 млн грн.

Встановлено, що вказані роботи у повному обсязі виконані не були, а частина з них проведена з порушенням вимог Державних будівельних норм.

Читайте також: До чиновників КМДА прийшли з обшуками та вручили дві підозри

"За результатами проведених будівельно-технічних експертиз встановлено, що місцевому бюджету завдано понад 1,4 млн грн матеріальної шкоди. Крім того, під час слідства встановлено завищення обсягів та вартості робіт з реконструкції будівлі дошкільного навчального закладу компенсуючого типу (санаторного) у Подільському районі Києва, проведених у 2019 році цією ж підрядною організацію", - зазначають в ОГП.

Судова будівельно-технічна експертиза показала, що загальна вартість невиконаних будівельних робіт або таких, що не відповідають проєктній документації, становить понад 800 тис. грн. Таким чином, столичному бюджету завдано збитків на цю суму.

Читайте також: У столиці розслідують розкрадання коштів під час благоустрою Андріївського узвозу

Начальнику та заступнику начальника Управління капітального будівництва, архітектури та землекористування Подільської РДА, а також директору підрядної організації повідомили про підозру за фактами службового підроблення та привласнення майна (ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст.191 Кримінального кодексу України).

У межах розслідування на підставі ухвали суду у приміщенні підрядної організації правоохоронці провели обшук і вилучили фінансові документи, що мають значення для слідства.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві розслідують розкрадання коштів під час благоустрою Андріївського узвозу. 5 жовтня на підставі ухвали суду у приміщенні підрядної організації проводили обшук з метою вилучення фінансових документів, що мають значення для слідства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-