До чиновників КМДА прийшли з обшуками та вручили дві підозри

До чиновників КМДА прийшли з обшуками та вручили дві підозри

Укрінформ
У департаменті молоді та спорту Київської міської державної адміністрації проходять обшуки із одночасним врученням підозр.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська прокуратура у Телеграмі.

Сьогодні Голосіївська окружна прокуратура Києва спільно з Нацполіцією проводить обшуки у службових приміщеннях департаменту молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) в межах кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна у великих розмірах), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи комунального підприємства «Спортивний комплекс», що підпорядковане у своїй діяльності департаменту молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (КМДА), на підставі укладених договорів безпідставно перерахували бюджетні кошти на рахунки підрядних організацій за виконані роботи з капітального ремонту стадіону з легкоатлетичними доріжками та спортивних майданчиків КП «Спортивний комплекс», які фактично надавались за завищеними цінами та не в повному обсязі. Вказані дії спричинили збитки територіальній громаді на суму понад 700 тисяч гривень", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Служба безпеки викрила посадовця КМДА, який вимагав хабарі у бізнесменів

У ході обшуку виявлені та вилучені документи щодо проведення тендерної закупівлі та фінансово-господарських взаємовідносин комунального підприємства з приватним товариством, які стануть предметом експертного дослідження.

У ході проведення обшуку двом інженерам технічного нагляду повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених привласнення, розтрата майна у великих розмірах), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Планується повідомлення про підозру третій особі – представнику підрядної організації.

Як повідомляв Укрінформ, 4 жовтня у Державному бюро розслідувань заявили, що системна корупція влади Києва може коштувати столичній громаді 10 млрд грн щороку.

Фото: Київська прокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-