Служба безпеки викрила посадовця КМДА, який вимагав хабарі у бізнесменів

Служба безпеки викрила посадовця КМДА, який вимагав хабарі у бізнесменів

Фото
Укрінформ
СБУ викрила на системній корупції керівника підрозділу одного з департаментів Київської міської держадміністрації, який вимагав гроші з власників малого і середнього бізнесу, а у разі відмови платити «данину» погрожував перевірками.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба СБУ.

“За попередніми даними слідства, посадовець налагодив корупційний механізм одержання грошей з представників комерційних структур, у тому числі сфери торгівлі та громадського харчування. За неправомірну вигоду він «гарантував» підприємцям не створювати штучних перешкод у їх господарській діяльності”, - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, сума хабаря становила у середньому 2 тис. дол. з підприємця.

Правоохоронці затримали чиновника поблизу одного зі столичних ринків під час передачі хабаря. За ці гроші посадовець обіцяв власнику бізнесу не проводити «додаткову» перевірку щодо законності розміщення та експлуатації його комерційної споруди.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання судом запобіжного заходу.

Читайте також: Оформлення автівок: на хабарі затримали начальника посту Одеської митниці

У пресслужбі також відзначили, що у межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності та притягнення до відповідальності інших осіб, можливо причетних до неї.

Фото: ssu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-