Київська прокуратура проводить обшуки в Укрзалізниці

Київська прокуратура проводить обшуки в Укрзалізниці

Фото
Укрінформ
У Києві прокуратура проводить обшуки у службових приміщеннях філії акціонерного товариства «Укрзалізниця».

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Телеграмі.  

"Святошинська окружна прокуратура міста Києва спільно зі слідчими Святошинського УП ГУНП у м. Києві проводить обшуки у службових приміщеннях регіональної філії «Південно-західна залізниця» АТ «Укрзалізниця» та в офісних приміщеннях підрядної організації в межах кримінального провадження за фактом заволодіння бюджетними коштами (ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України)", - ідеться в повідомленні.

За даними слідства, між Південно-Західною залізницею та підрядним товариством був укладений договір щодо виконання будівельно-монтажних робіт з реконструкції трансформаторної підстанції на станції «Київ-Товарний».

Попри встановлені факти невідповідності обладнання та виконаних робіт за робочим проєктом, посадові особи філії прийняли виконані підрядником роботи та підписали відповідні акти приймання, у які були внесені завідомо неправдиві відомості. Зокрема поставлене електрообладнання не відповідало робочому проєкту. Крім того, вартість його була завищена на понад 400 тис. гривень.

Читайте також: Посадовець Укрзалізниці завдав компанії 9,6 мільйона гривень збитків - НАБУ

Правоохоронці розпочали обшуки на підставі ухвали суду з метою відшукання первинних фінансових документів та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення.

Слідчі дії проводяться за сприяння апарату директора з економічної та інформаційної безпеки АТ «Укрзалізниця».

Як повідомляв Укрінформ, у вересні в Укрзалізниці викрили оборудку з постачання комплектуючих іноземного виробництва низької якості для ремонту локомотивів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-