Посадовець Укрзалізниці завдав компанії 9,6 мільйона гривень збитків - НАБУ

Посадовець Укрзалізниці завдав компанії 9,6 мільйона гривень збитків - НАБУ

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро оголосило посадовцю АТ «Укрзалізниця» підозру у зловживанні службовим становищем, внаслідок чого держкомпанія зазнала 9,6 млн грн збитків.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НАБУ.

Зазначається, що у 2017 році АТ «Укрзалізниця» оголосила публічні торги із закупівлі пристроїв живлення для пасажирських вагонів. Слідство встановило, що підозрюваний, будучи головою тендерного комітету, встановив однією із вимог для участі у тендері обов’язкове надання учасниками торгів підтвердження погодження креслень продукції, яку вони пропонують до постачання, самою ж Укрзалізницею. Двом пов’язаним між собою компаніям Укрзалізниця погодження надала, а решті - ні. На підставі чого інших учасників і не допустили до участі в аукціоні, а «обрані» компанії здобули перемогу та поставили Укрзалізниці продукцію за завищеними на 9,6 млн грн цінами.

За чотири роки після придбання Укрзалізниця ці пристрої так і не ввела в експлуатацію, що ставить під сумнів реальну потребу в закупівлі, вказують у Бюро.

Читайте також: Укрзалізниця готова сплачувати за кредитами, але не двічі – УЗ

У межах розслідування НАБУ передало зібрані матеріали щодо компаній-переможниць тендеру до Антимонопольного комітету України, який визнав дії учасників торгів антиконкурентними та узгодженими між собою, і наклав штрафи на ці дві ТОВ, інформують у відомстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-