Кличко закликає ДБР не займатися піаром та дезінформацією

Кличко закликає ДБР не займатися піаром та дезінформацією

Укрінформ
Київський міський голова Віталій Кличко звернувся до Державного бюро розслідувань із закликом передавати до суду справи про зловживання столичної влади за наявності доказів, а не займатися дезінформацією.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це Кличко заявив під час засідання Київради у четвер, 7 жовтня.

"Ми сьогодні забезпечуємо життєдіяльність міста, працюючи в умовах, коли тиск на місцеву владу триває. Численні обшуки, які продовжуються, дестабілізується робота комунальних підприємств, лунають гучні заяви та маніпуляції", - наголосив Кличко.

За словами мера, останнім часом його дуже здивував виступ ДБР.

"Якщо ДБР неупереджений правоохоронний орган, то дивним виглядає через пресу розповсюджувати свої припущення і звинувачення в бік столичної влади. І це з формулюваннями - "за попередніми оцінками", "може завдавати збитків". Говориться про якісь збитки на 10 мільярдів гривень. Має бути доказова база, вироки суду, які набрали законної сили. А не припущення і попередні оцінки", - зазначив Кличко.

Кличко звернувся до ДБР із закликом: "Якщо є докази за результатами розслідувань, то оприлюдніть їх, передавайте справи до суду".

Читайте також: Звинувачення київської влади в корупції: Кличко найняв юридичну компанію

"Якщо ні, то не займайтесь піаром та дезінформацією, не дискредитуйте правоохоронний орган і не дозволяйте використовувати його в політичних чи в особистих інтересах", - заявив мер.

Раніше у ДБР повідомили, що системна корупція влади Києва може коштувати столичній громаді 10 млрд грн щороку.

Читайте також: Кличко вважає, що законопроєкт про столицю має отримати оцінку Венеційської комісії

Як повідомляв Укрінформ, 29 вересня Київський міський голова Віталій Кличко заявив, що столиця уклала меморандум з юридичною компанією щодо аналізу та юридично-правової оцінки корупційних звинувачень, висунутих на адресу міської влади останніми місяцями. На переконання Кличка, масові обшуки, які паралізують роботу комунальних підприємств і структурних підрозділів міської влади і які тривають вже кілька місяців, є системним, політично вмотивованим тиском на владу Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-