Кличко вважає, що законопроєкт про столицю має отримати оцінку Венеційської комісії

Кличко вважає, що законопроєкт про столицю має отримати оцінку Венеційської комісії

Укрінформ
Київський міський голова Віталій Кличко вважає, що законопроєкт про столицю, який розглядається у Верховній Раді, має отримати експертну оцінку Венеційської комісії та Ради Європи.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба КМДА.  

«До цього законопроєкту після першого читання подали 900 правок. До нього багато зауважень. І не будемо забувати, що ключовою метою цього законопроєкту є одне. Прибрати Кличка, який не підпорядковується комусь зверху. Я неодноразово говорив, що я підпорядковуюся виключно киянам, які мене обрали і довірили втілювати зміни в нашому місті. І переконаний, що в Києві має бути місцеве самоврядування! Бо питання ж не в прізвищі. Питання в тому, що киян хочуть позбавити права обирати владу столиці», – наголосив Кличко.

Він зазначив, що ідея розподілу посад міського голови та очільника КМДА є порушенням Конституції. І Конституційний суд вже виносив рішення з цього питання.

«Це когось не влаштовує. Тому роблять все можливе, щоб усунути Кличка від керування містом в такий єзуїтський спосіб – через Верховну Раду», – підкреслив Кличко.

Мер також наголосив, що проєкт закону про столицю мають ухвалювати тільки після отримання висновків і експертної оцінки відповідних європейських інституцій.

«Я переконаний, що цей законопроєкт, який намагаються ухвалити, повинен спочатку отримати експертну оцінку, зокрема, Венеційської комісії, Ради Європи. Бо він має відповідати ключовим принципам демократії, а не бажанню тієї чи іншої політичної сили», – наголосив Кличко.

Читайте також: У Раді взялися за законопроєкт про місто Київ – комітет планує розглянути 900 правок

Як повідомляв Укрінформ, у Раді розглядається законопроєкт про місто Київ – комітет планує розглянути 900 правок.

В основі проєкту закону - розмежування повноважень голови Київської міської державної адміністрації та міського голови Києва. Згідно зі статтею 118 Конституції України, голову КМДА призначає на посаду Президент за поданням Кабінету Міністрів, а міського голову обирають місцеві мешканці.

Законопроєкт №2143-3 "Про місто Київ – столицю України" Верховна Рада ухвалила в першому читанні 3 жовтня 2019 року.

Фото: Київрада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-