Столичних комунальників підозрюють у безпідставному нарахуванні 600 тисяч доплат

Столичних комунальників підозрюють у безпідставному нарахуванні 600 тисяч доплат

Укрінформ
У Києві директору і головному бухгалтеру комунального підприємства з обслуговування житлового фонду Дарницького району повідомили про підозру у безпідставному нарахуванні доплат на суму майже 600 тис. грн.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури Києва повідомлено про підозру директору та головному бухгалтеру комунального підприємства «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Дарницького району м. Києва» Дарницької РДА за фактом розтрати майна у великих розмірах, згідно з ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування встановило, що директор та головний бухгалтер КП у 2020 році безпідставно нараховували та виплачували працівникам підприємства доплату начебто за шкідливі та важкі умови праці. При цьому всупереч постанові Кабінету Міністрів України на підприємстві не провели атестацію робочих місць за умовами праці, що є обов’язковою умовою для виплати такої доплати.

Порушення були виявлені у ході ревізії, проведеної у квітні 2021 року Північним офісом Держаудитслужби.

Читайте також: До комунальників Голосіївського району прийшли з обшуками

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів та застосування заходів забезпечення кримінального провадження у вигляді відсторонення від посад.

Як повідомляв Укрінформ, 5 жовтня правоохоронці проводять обшуки на підприємствах «Київтеплоенерго» і «Київводоканал» у справі про розкрадання коштів на закупівлі обладнання.

Фото: Київська міська прокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-