ОАСК відкрив провадження у справі про заборону Київради на продаж алкоголю вночі

ОАСК відкрив провадження у справі про заборону Київради на продаж алкоголю вночі

Укрінформ
Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження у справі за позовом Державної регуляторної служби до Київської міської ради щодо заборони продавати алкогольні напої в нічний час та призначив підготовче засідання на 19 жовтня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба суду.

“Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом Державної регуляторної служби України до Київської міської ради. Справа розглядатиметься за правилами загального позовного провадження, підготовче засідання – 19 жовтня 2021 року”, - ідеться в повідомленні.

У суді нагадують, що позивач просить суд скасувати рішення Київради, яким у вересні 2018 року було встановлено обмеження продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв та столових вин у столиці.

Читайте також: В ОАСК заявили про відсутність грошей на зарплату працівникам

На думку Державної регуляторної служби, Київрада обрала недієвий механізм регулювання господарських та суспільних відносин, а оскаржуване рішення прийнято з порушенням норм чинного законодавства.

Як повідомляв Укрінформ, 27 вересня Київська міська рада повторно підтримала проєкт рішення, який передбачає обмеження продажу спиртовмісних напоїв з 23:00 до 10:00 у МАФах і магазинах. 24 жовтня 2018 року рішення Київської міської ради про заборону продажу алкогольних напоїв з 23:00 до 10:00 ранку набуло чинності.

Документ передбачає заборону продажу з 23:00 до 10:00 вина, пива (крім безалкогольного), алкогольних та слабоалкогольних напоїв у МАФах і стаціонарних об'єктах торгівлі. Правило не поширюється на заклади ресторанного господарства - кафе, бари, заклади громадського харчування тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-