У Києві заклали алею ЮНЕСКО

У Києві заклали алею ЮНЕСКО

Фото
Укрінформ
У столичному Національному ботанічному саду ім. М.М.Гришка НАН України заклали алею ЮНЕСКО з нагоди 75-річчя організації. У межах ініціативи висадили 12 платанів.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, у заході взяли участь голова Національної комісії у справах ЮНЕСКО, перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова та координатор системи ООН в Україні Оснат Лубрані.

"В Україні ми цю ювілейну дату вирішили відзначити нетрадиційно, зокрема висадженням такої алеї. Дерева, платани, були обрані саме тому, що вони мають підкреслити наш зв'язок в тому числі з Кримом, і ЮНЕСКО відіграє дуже особливу роль у питаннях висвітлення умов, в яких перебуває наша окупована територія", - зазначила Джапарова.

У Києві заклали алею ЮНЕСКО / Фото: Дмитро Стаховський, Укрінформ

Вона додала, що ініціатива має привернути увагу і до кліматичних проблем.

Читайте також: У Києві створять 39 зелених просторів – список адрес

Своєю чергою координатор системи ООН в Україні Оснат Лубрані зауважила, що цією акцією віддають належне важливості збереження природи. У цьому зв'язку вона нагадала слова Генерального секретаря ООН, сказані цьогоріч на святкуванні Міжнародного дня Матері-Землі: "Ми мусимо припинити нашу війну з природою і відновити її здоров'я".

Закладення алеї підтримали академік, секретар відділення загальної біології НАН України Володимир Радченко, директор Національного ботанічного саду Наталія Заїменко, артист ЮНЕСКО в ім‘я миру Герман Макаренко та дворазовий олімпійський чемпіон Валерій Борзов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-