Кияни у Всесвітній день прибирання зібрали майже 500 кубометрів сміття - КМДА

Кияни у Всесвітній день прибирання зібрали майже 500 кубометрів сміття - КМДА

Фото
Укрінформ
У Києві під час екологічної акції «World Cleanup Day» зібрано близько 500 кубометрів сміття.

Про це повідомив перший заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олексій Кулеба, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Київміськдержадміністрації.

«За кілька годин нам вдалось зібрати понад 500 кубометрів сміття. Моя мрія, щоб такі акції відбувались щодня», – сказав посадовець.

Читайте також: Українці в Анкарі долучилися до Всесвітнього дня прибирання

За його словами, місто щороку допомагає Всеукраїнському руху "Let’s do it, Ukaine" в організації масштабної толоки до Всесвітнього дня прибирання. Зокрема, визначаються з районними держадміністраціями проблемні локації, організовується сортування та вивезення зібраного сміття. Місто також забезпечило чергування фахівців патрульної поліції, інспекторів благоустрою та «Муніципальної варти».

Кияни у Всесвітній день прибирання зібрали майже 500 кубометрів сміття / Фото: КМДА

Кулеба зауважив, що, крім головної локації у Гідропарку, було організовано 22 пункти прибирання. До акції долучилися тисячі киян.

"Дуже позитивно, що у свій вихідний так багато мешканців міста, підприємців, освітян, держслужбовців, публічних осіб долучились до всесвітньої екологічної акції", - сказав він.

Читайте також: «Велике прибирання»: як київський Гідропарк гуртом від сміття прибирали

Як повідомляв Укрінформ, у суботу в Києві та низці обласних центрів, об'єднаних територіальних громадах відбулась екологічна акція до Всесвітнього дня прибирання

Щороку у третю суботу вересня до World Cleanup Day долучаються 50 млн осіб у 180 країнах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-