«Велике прибирання»: як київський Гідропарк гуртом від сміття прибирали

«Велике прибирання»: як київський Гідропарк гуртом від сміття прибирали

Фото
Укрінформ
В акції до Всесвітнього дня прибирання у столичному Гідропарку взяли участь урядовці, політичні та громадські діячі, артисти та представники іноземних посольств.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Коли ми працюємо над законодавством, ми завжди мріємо про те, щоб воно не знадобилося, щоб у людей була висока свідомість, самоорганізація і розуміння того, що від кожного з нас залежить у тому числі і чистота довкілля, і його безпечність... Нам треба залишити для наступних поколінь планету хоча б у тому вигляді, в якому вона зараз. Тому дуже важливо, щоб кожен з нас на таких акціях, у своїх громадах щодня приділяв увагу сортуванню сміття чи просто робив зауваження тим людям, які сміття просто викидають", - заявив перед початком акції міністр захисту довкілля та природних ресурсів Роман Абрамовський.

World Cleanup Day у Києві / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

Він наголосив, що докорінно змінити ситуацію можливо тільки спільними зусиллями влади, яка запроваджує відповідне законодавство, з одного боку та суспільства, яке щодня дбає про довкілля, - з іншого.

Читайте також: Україна долучиться до Всесвітнього дня прибирання

Серед учасників акції - представники уряду і КМДА, володарка титулу "Міс Україна-2015" Христина Столока, репер Ярмак, хореограф Сергій Костецький, іноземні дипломати.

За словами президента Всеукраїнського молодіжного руху «Let’s do it Ukraine» Юлії Мархель, до Всесвітнього дня прибирання долучилося багато міст України, по всій країні на акції виходять до 500 тис. осіб - не тільки волонтери та комунальні працівники, а й колективи підприємств, приватних компаній.

Читайте також: Зіркові гості прибрали на толоці столичний Гідропарк

Заходи проходять у багатьох обласних центрах, в об'єднаних територіальних громадах, парках та національних заповідниках. У деяких регіонах через погодні умови їх перенесли на інші дати, тому, за словами Мархель, українська акція триватиме до 26 вересня і завершиться у Вінницькій області, де до неї долучаться 5 тис. учасників.

Загалом щороку у третю суботу вересня до Всесвітнього дня прибирання долучаються 50 млн осіб у 180 країнах. Заходи проводяться з дотриманням карантинних норм і обмежень.

Організатором Всесвітнього дня прибирання в Україні є рух «Let’s do it Ukraine» за підтримки Міністерства молоді та спорту, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів, МЗС, Міністерства освіти і науки, Міністерства розвитку громад та територій, Мінсоцполітики, Всеукраїнського молодіжного центру, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-