Чоловік намагався провезти через «Бориспіль» 44 кілограми прикрас з Індії

Чоловік намагався провезти через «Бориспіль» 44 кілограми прикрас з Індії

Фото
Укрінформ
Київські митники в аеропорту «Бориспіль» виявили пасажира, який намагався ввезти в Україну 44 кг срібних прикрас із Індії.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє Державна митна служба України.

Дві валізи з прикрасами виявили митники під час контролю багажу 38-річного пасажира, який прилетів із Делі і мав прямувати трансфером до Одеси.

Для проходження митного контролю чоловік обрав спрощену систему «зелений коридор», чим гарантував, що не переміщує товарів, які підлягають письмовому декларуванню та оподаткуванню митними платежами.

Читайте також: В Україну незаконно намагалися ввезти діамантів та «ювелірки» на кілька мільйонів

"Однак митники за допомогою технічних засобів виявили, що в двох дорожніх валізах та у ручній поклажі громадянина знаходяться ювелірні вироби зі срібла 925 проби з вставками з каміння. 882 комплекти з двох предметів, 11 комплектів з трьох предметів, 1 346 одиниць намиста, 294 підвіски, 269 каблучок, 38 пар сережок, 11 браслетів 8 хрестиків та 3 статуетки слонів – індійських символів. Загальна вага прикрас склала понад 44 кг, по кількості – 4 627 одиниць. При цьому громадянин заявив, що усі вироби належать йому особисто", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Митниця у І кварталі виявила порушень на ₴ 860 мільйонів

Митники склали протокол за ст. 471 (порушення порядку проходження митного контролю в зонах (коридорах) спрощеного митного контролю) Митного кодексу України.

Прикраси вилучені. Їх вартість буде встановлена додатково.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці серпня у багажі американця київські митники виявили старовинний самовар, який він намагався вивезти через аеропорт “Бориспіль” до Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-