В Україну незаконно намагалися ввезти діамантів та «ювелірки» на кілька мільйонів

В Україну незаконно намагалися ввезти діамантів та «ювелірки» на кілька мільйонів

Відео
Укрінформ
У харківському аеропорту правоохоронці та прикордонники припинили спробу незаконного перевезення через кордон діамантів та виробів із золота на 4,5 мільйона гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомили у Держприкордонслужбі.

"В аеропорту м.Харків оперативні співробітники Харківського прикордонного загону за інформацією колег з ОКПП "Київ" спільно зі співробітниками СБУ та працівниками митниці провели огляд багажу та ручної поклажі одного з пасажирів рейсу зі Стамбула. У речах 44-річного громадянина Туреччини правоохоронці виявили дві каблучки з білого золота, оздоблені діамантами, 23 діаманти білого кольору з сертифікатами GIA, загальною вагою 10 карат, ланцюжок золотий, вагою 55 грамів, два ланцюжки з білого золота з підвіскою, браслет з білого золота, оздоблений 19 діамантами, 9 каблучок з білого золота, оздоблені діамантами, один діамант жовтого кольору з сертифікатом HRD та 6 паперових згортків з діамантами різних розмірів та ваги", - йдеться у повідомленні.

В Україну незаконно намагалися ввезти діамантів та «ювелірки» на кілька мільйонів / Фото: ДПСУ

Коштовне каміння іноземець переміщував з порушенням українського законодавства, завчасну інформацію щодо незаконного переміщення діамантів здобули оперативники ОКПП "Київ".

За результатами огляду складено протокол про порушення митних правил за статтею 483 Митного кодексу України. Попередня вартість виявлених коштовностей становить 4,5 млн грн.

Читайте також: У Львові судитимуть громадян Туреччини за контрабанду героїну на 2,3 мільярда

У ДПСУ наголосили, що завдяки роботі оперативних співробітників Окремого контрольно-пропускного пункту "Київ" наприкінці минулого року вдалося припинити дві спроби незаконного перевезення через кордон діамантів та інших коштовностей на загальну суму 32 млн грн.

Так, увечері 1 липня прикордонники виявили в аеропорту "Бориспіль" в одного із пасажирів діаманти на 2 млн грн. Частину коштовностей він намагався провезти у спідній білизні.

Читайте також: З України намагались вивезти артефакти І тисячоліття до н.е. та часів Київської Русі

21 червня прикордонники виявили у столичному аеропорту "Бориспіль" в одного з пасажирів діаманти на 1 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-