З України намагались вивезти артефакти І тисячоліття до н.е. та часів Київської Русі

З України намагались вивезти артефакти І тисячоліття до н.е. та часів Київської Русі

Фото
Укрінформ
У Київській області Служба безпеки України викрила групу контрабандистів, які намагалися переправити до країн Європейського Союзу майже 30 посилок з унікальними виробами, що датуються І тисячоліттям до нашої ери і періодом Київської Русі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

"Встановлено, що до складу групи входили декілька жителів регіону. Ділки викуповували у місцевих колекціонерів культурні цінності для їх нелегального збуту за кордон. Своїх іноземних клієнтів вони підшукували через інтернет, у тому числі на спеціалізованих сайтах", - ідеться у повідомленні.

Переправити контрабандну вони планували через сервіси міжнародного поштового зв’язку.

СБУ викрила організовану групу контрабандистів у Київській області / Фото: СБУ

"Під час слідчих дій за місцями проживання зловмисників правоохоронці виявили партію підготовлених до нелегального вивезення за кордон предметів старовини, зокрема вироби і прикраси І тисячоліття до н.е. та періоду Київської Русі; холодну зброю, срібні монети та предмети побуту першого тисячоліття н.е. Експертиза підтвердила належність вилучених предметів до культурних цінностей", - заявили у СБУ.

Читайте також: У Львові судитимуть громадян Туреччини за контрабанду героїну на 2,3 мільярда

Одному з організаторів групи повідомили про підозру за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 201 (контрабанда) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності.

Як повідомляв Укрінформ, на початку червня в Луганській області правоохоронці запобігли незаконному переміщенню трьох старовинних ікон до Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-