Митниця у І кварталі виявила порушень на ₴ 860 мільйонів

Митниця у І кварталі виявила порушень на ₴ 860 мільйонів

Інфографіка
Укрінформ
За І квартал 2021 року працівники Держмитслужби виявили порушень митних правил майже на 860 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Держмитслужби.

"У січні-березні поточного року працівники Держмитслужби виявили понад 3,4 тис. порушень митних правил на суму майже 860 млн грн. Вартість предметів правопорушень на 36% більша, ніж за аналогічний період минулого року. Безпосередньо митницями розглянуто 941 справу про порушення митних правил, накладено штрафів на суму 41,5 млн грн", - йдеться в повідомленні.

За результатами розгляду справ судами накладено стягнень (конфіскація товарів та штрафи) на суму майже 297 млн грн, цей показник вдвічі більший за аналогічний показник аналогічного періоду 2020 року.

Читайте також: Мінімізувати зловживання: Україна вводить систему обміну митною інформацією з ЄС

У Держмитслужбі зазначають, що серед найрезонансніших справ за І квартал 2021 року стали: спроба незаконного переправлення 1 т героїну до ЄС, спроба ввезти 13 т сигарет з Об’єднаних Арабських Еміратів, спроба ввезти 7,5 т тютюну для кальяну, спроба ввезення брендованого одягу під виглядом “гуманітарної допомоги” вартістю на понад 25 млн грн та спроба провезти кубинські сигари та гомеопатію, виготовлену з отрути блакитного скорпіона, на 4,6 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-