У Києві за 2000 євро підробляли документи для «карти поляка»

У Києві за 2000 євро підробляли документи для «карти поляка»

Укрінформ
У Києві правоохоронці викрили організатора схеми з підроблення документів для отримання «карти поляка».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Телеграмі Київська міська прокуратура. 

«Викрито схему виготовлення підроблених документів для виїзду громадян України до Польщі з метою постійного проживання (ч. 3 ст. 190, ч. 1 ст. 358 Кримінального кодексу України)», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що злочинну схему організував житель Черкаської області за попередньою змовою з іншими особами.

Так, під виглядом офіційної діяльності учасники схеми пропонували громадянам України послуги, пов’язані із «пошуком» польського коріння, що має юридичне значення для отримання ними «карти поляка» та документів на постійне місце проживання на території Республіки Польща.

Читайте також: У Києві на замовлення турфірм масово підробляли ПЛР-тести та картки про вакцинацію

Разом із тим, проведеними слідчими (розшуковими) діями встановлено, що учасники протиправної діяльності, зловживаючи довірою громадян та вводячи їх в оману, виготовляли та передавали їм підроблені документи, зазначаючи при цьому про їх оригінальне походження.

Вартість такої послуги становила понад 2 тис. євро.

У ході проведення обшуків за місцем мешкання фігурантів відшукано знаряддя вчинення кримінального правопорушення, грошові кошти та понад 100 оригіналів незаповнених бланків документів, які посвідчують особу.

Читайте також: За пів року «карту поляка» в Україні отримали близько 4,5 тисячі осіб

На даний час вирішується питання про повідомлення про підозру організатору протиправної діяльності, а також встановлюються інші її учасники, у тому числі серед держслужбовців.

Як повідомляв Укрінформ, за перше півріччя цього року 4 392 особи в Україні отримали «карту поляка» - документ, який підтверджує належність до польського народу.

Фото: пресслужба Київської міської прокуратури

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-