КМДА оскаржить рішення про повернення землі біля «Сирця» у використання РНБО

КМДА оскаржить рішення про повернення землі біля «Сирця» у використання РНБО

Укрінформ
Департамент земельних ресурсів КМДА вже підготував апеляцію на рішення суду про повернення зеленої зони біля метро «Сирець» у використання апарату РНБО для забудови.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Департамент земельних ресурсів КМДА.

Зазначається, що 31 серпня 2021 року Окружний адмінсуд Києва визнав протиправним та скасував розпорядження КМДА «Про припинення апарату РНБО України права постійного користування земельною ділянкою на вулиці Щусєва у Шевченківському районі міста Києва».

«Тим самим суд зробив крок для того, щоб земельну ділянку на вул. Щусєва забудували багатоквартирними будинками з паркінгами», – повідомляє директор Департаменту Валентина Пелех.

Також у Департаменті зазначили, що коли ділянка була у використанні РНБО, вона не використовувалась за призначенням. За цей час ділянка стала занедбаною та була доведена до критичного стану.

Читайте також: Обшуки в КМДА: прокуратура розслідує, чому в РНБО забрали земельну ділянку

Своєю чергою, після припинення права постійного користування ділянкою апарату РНБО КО «Київзеленбуд» подало клопотання та власними силами очистило територію від сміття, привело до належного стану та здійснило благоустрій.

У Департаменті нагадали, що у 2019 році КМДА за результатами обстеження земель видала розпорядження, яким припинила апарату РНБО право постійного користування ділянкою у зв’язку з тим, що вона не використовується за цільовим призначенням.

"Міська влада і надалі буде відстоювати позицію збільшення зелених зон у Києві, адже цього прагнуть і кияни", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, до апарату КМДА прийшли з обшуками щодо справи про облаштування скверу замість житлового будинку поблизу станції «Сирець».

У КМДА повідомили, що ділянка, про яку йдеться, ще у 2009 році була передана апарату РНБО України в постійне користування для будівництва, експлуатації та обслуговування багатоквартирних житлових будинків з підземними паркінгами та об’єктами соціально-побутової інфраструктури на вул. Щусєва. Однак у 2019 році після обстеження ділянки було встановлено, що вона не використовується за призначенням, тому міська влада припинила право постійного користування ділянкою апарату РНБО.

Фото: kyivcity.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-