Кличко нагородив киян-призерів Олімпіади у Токіо

Кличко нагородив киян-призерів Олімпіади у Токіо

Фото
Укрінформ
Київський міський голова Віталій Кличко зустрівся з киянами-призерами ХХХІІ Олімпіади в Токіо та нагородив спортсменів і їхніх тренерів.

Про це повідомляє пресслужба КМДА, передає Укрінформ. 

«Олімпійські ігри – це, мабуть, найголовніші спортивні змагання. І стати чемпіоном Олімпіади – мрія кожного спортсмена. Кияни, разом з усією Україною, вболівали за вас, тримали кулаки і вірили у ваш успіх. Кожна олімпійська нагорода – це свідчення вашого таланту, працездатності та волі до перемоги... Кожного разу, коли синьо-жовтий прапор здіймався над олімпійськими аренами Токіо, ми відчували гордість за вас і за Україну», – сказав міський голова.

Бронзовий призер із фехтування Ігор Рейзлін зазначив, що сьогоднішні нагороди - «це сильна мотивація не тільки для нас, а й для майбутніх поколінь спортсменів».

Читайте також: Зеленський зустрівся з призерами Олімпіади - пообіцяв стадіони, яким позаздрять у світі

Президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка, який узяв участь у зустрічі, подякував міському голові за високу оцінку заслуг спортсменів.

Кличко також відзначив блискучий виступ українських паралімпійців та заявив, що вони отримають від міської влади грошову винагороду.

У складі української олімпійської збірної було 38 киян. Нагороди від столичної влади отримали 5 спортсменів, які посіли 3-6-те місця: Ігор Рейзлін (фехтування), Дар’я Білодід (дзюдо), Ірина Геращенко (легка атлетика, стрибки у висоту), Яків Хаммо (дзюдо), Любов Басова (велоспорт-трек).

Віталій Кличко нагородив киян-призерів Олімпійських ігор у Токіо / Фото: kyivcity.gov.ua

За третє місце на Олімпіаді спортсмени отримали від міста 500 тис. грн, за четверте – 400 тис. грн, за п’яте – 300 тис. грн, за шосте місце – 200 тис. грн.

Семеро тренерів олімпійців отримали від 75 тис. до 325 тис. грн грошової винагороди.

Читайте також: Чому Україна така успішна на Паралімпіадах?

Усього міська влада на матеріальну підтримку олімпійців та їхніх тренерів виділила 3 млн 150 тис. грн.

Двоє бронзових призерів отримали також відзнаку Київського міського голови «Знак пошани».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-