Розтрата коштів на ремонті скверу: у Шевченківській РДА проводять обшуки

Розтрата коштів на ремонті скверу: у Шевченківській РДА проводять обшуки

Фото
Укрінформ
Правоохоронці проводять обшук в Управлінні містобудування та архітектури Шевченківської райдержадміністрації.

Про це повідомляє у Фейсбуці пресслужба Київської міської прокуратури, передає Укрінформ.

Як зазначається, слідчі дії відбуваються у межах розслідування кримінального провадження за фактом розтрати бюджетних коштів службовими особами управління під час капітального ремонту скверу у Шевченківському районі Києва.

Згідно з даними правоохоронців, за результатами публічних закупівель в кінці 2020 року між Управлінням містобудування, архітектури та землекористування Шевченківської РДА та приватним підприємством укладено договір щодо проведення капітального ремонту на об'єкті «Забезпечення реалізації громадського проєкту «Екопарк» з провадженням енергозберігаючих технологій та інноваційних екосистем» на вул. О.Гончара 5-7 у Києві.

Згідно з графіком, роботи мали бути повністю виконані у грудні 2020 року.

Але під час огляду встановлено, що роботи виконано неякісно, не в повному обсязі, з використанням матеріалів на суму близько 500 тис. грн.

Читайте також: У столичному «Плесо» провели обшукипідозрюють мільйонні розтрати

Водночас за цим об’єктом наприкінці грудня 2020 року Управлінням містобудування, архітектури та землекористування повністю здійснено оплату робіт на всю суму договору у розмірі понад 1, 4 млн гривень та підписано всі акти виконаних робіт.

Під час обшуку правоохоронці вилучили тендерну документацію, акти приймання-передачі виконаних робіт, а також коригувальні акти, які приховувалися на момент допиту службових осіб управління та виконання ухвал про тимчасовий доступ до речей і документів.

Читайте також: Прокуратура Києва прийшла з обшуком до підприємства, що займалося капремонтом будинків

Досудове розслідування триває. Очікуються висновки судово-будівельної, економічної експертиз для визначення розміру завданих збитків, зазначили у прокуратурі.

Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-