У столичному «Плесо» провели обшуки – підозрюють мільйонні розтрати

У столичному «Плесо» провели обшуки – підозрюють мільйонні розтрати

Укрінформ
У Києві пройшли обшуки на комунальному підприємстві "Плесо" у справі про розтрату 5 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє Київська міська прокуратура.

Шевченківська окружна прокуратура Києва спільно зі слідчим відділом Шевченківського управління поліції за оперативного супроводження ГУ БКОЗ СБУ провела ряд обшуків у рамках кримінального провадження щодо розтати коштів місцевого бюджету посадовими особами КП «Плесо» (ст. 191 Кримінального кодексу України).

Слідство встановило, що за результатами проведення публічних торгів компанія-переможець взяла на себе обов’язок з виконання робіт по розчищенню струмка Вершинка в Солом’янському районі Києва. Роботи нібито проводилися з 2 грудня 2020 року по 1 січня 2021 року та коштували місцевому бюджету майже 5 млн грн, які сплачені підрядній організації у повному обсязі.

Читайте також: Прокуратура Києва прийшла з обшуком до підприємства, що займалося капремонтом будинків

У березі 2021 року під час огляду струмка і прилеглої території встановлена відсутність виконання будь-яких робіт.

У ході обшуку на комунальному підприємстві «Плесо» виявлені та вилучені копії актів приймання-передачі виконаних робіт по вказаному тендеру, підроблену ухвалу про проведення виїмки необхідних слідству документів, які приховувалися комунальним підприємством на момент виконання ухвал про тимчасовий доступ до речей і документів.

Крім того, слідство зафіксувало відсутність підрядної організації за місцем реєстрації, що може свідчити про фіктивний характер взаємовідносин суб’єкта підприємницької діяльності та комунального підприємства.

Вирішується питання повідомлення про підозру особам, причетним до вчинення кримінального правопорушення.

Як повідомляв Укрінформ, 31 серпня правоохоронці провели обшуки у приміщенні КП «Київжитлоспецексплуатація» у межах розслідування кримінального провадження щодо привласнення коштів, передбачених на капремонт у житлових будинках столиці.

Фото: antikor.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-