Прокуратура Києва прийшла з обшуком до підприємства, що займалося капремонтом будинків

Прокуратура Києва прийшла з обшуком до підприємства, що займалося капремонтом будинків

Укрінформ
Правоохоронці проводять обшуки у приміщенні КП «Київжитлоспецексплуатація» у межах розслідування кримінального провадження щодо привласнення коштів, передбачених на капремонт у житлових будинках столиці.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"З метою відшукання та вилучення первинних фінансових документів та інших речових доказів, які мають доказове значення для слідства, слідчі Нацполіції проводять обшуки у КП «Київжитлоспецексплуатація»", - йдеться у повідомленні.

За даними правоохоронців, встановлено, що упродовж листопада-грудня 2020 року службові особи КП «Київжитлоспецексплуатація» за результатами тендерних закупівель уклали низку договорів з підрядними організаціями на капітальний ремонт під’їздів у житлових будинках.

Читайте також: У Києві викрили ділків, які привласнили елітну нерухомість на 72 мільйони

Надалі службові особи КП та підрядних організацій з метою заволодіння бюджетними коштами підписали фіктивні акти виконаних робіт.

Читайте також: В КМДА приходили з обшуком – по документи на неіснуючі культурні послуги

Під час досудового розслідування перевіряються факти повноти проведення робіт та правильності витрачання бюджетних коштів підрядними організаціями, які перемогли в тендері. Зокрема, у житлових будинках, де проводився капремонт місць загального користування, проведено огляди із залученням експертів, за результатами яких виявлено завищення обсягів та вартості робіт.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, проводяться необхідні слідчі дії з метою встановлення інших учасників злочину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-