У МКІП закликали Кличка зупинити руйнування двох пам'яток архітектури у центрі Києва

У МКІП закликали Кличка зупинити руйнування двох пам'яток архітектури у центрі Києва

Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики закликало київську владу зупинити руйнування садиб Барбана та будинку Осипа Родіна через свавільні дії забудовників.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МКІП у Фейсбуці.

"На жаль, через бездіяльність київської міської влади столиця просто зараз втрачає кілька пам'яток архітектури. Зокрема, садиби Барбана та Осипа Родіна. Приписи МКІП про заборону будівництва проігноровані. Інших законних механізмів вплинути на ситуацію міністерство не має. Проте має Київська міська державна адміністрація - КМДА. Ми закликаємо Віталія Кличка негайно зупинити свавілля забудовників!" - заявили у МКІП.

Читайте також: Кличко припускає, що РНБО розгляне усунення його з посади голови КМДА

Раніше користувачі соцмереж повідомляли, що 19 серпня роботи з демонтажу садиби Барбана тривають попри те, що "поліція опечатала вхід на незаконне будівництво на Обсерваторній, 6". Місцеві жителі перекрили рух вулицями Обсерваторною і Коцюбинського на знак протесту. За даними очевидців, на місці відбулися сутички.

Особняк Барбана — історичний одноповерховий будинок, який розташований у Києві за адресою Обсерваторна, 6. Був зведений наприкінці 19 століття.

Читайте також: Чернишов спростував своє призначення на посаду голови КМДА

Садиба Осипа Родіна — будинок другої половини XIX ст. у Києві на вулиці Олеся Гончара, 71.

Київська поліція наразі вирішує питання про відкриття кримінального провадження через конфліктну ситуацію, яка сталася у середу довкола історичної будівлі - будинку Барбана на вулиці Обсерваторній.

“Сьогодні виклики не надходили туди (до будинку Барбана на вулиці Обсерваторній — ред.), а вчора дійсно була конфліктна ситуація, виїжджав туди наряд поліції, і вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження”, - у коментарі Укрінформу повідомила речниця Шевченківського районного управління поліції Києва Анна Зубрєва

Фото: Київрада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-