На Алеї Героїв Небесної сотні демонтують «радянські» декорації

На Алеї Героїв Небесної сотні демонтують «радянські» декорації

Фото
Укрінформ
На Алеї Героїв Небесної сотні триває демонтаж конструкцій у радянському стилі, які мали слугувати декораціями для святкової постановки з нагоди Дня Незалежності України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Конструкції демонтують близько десяти чоловіків у робочій формі компанії Rentcity, яка займається створенням декорацій. До демонтажу також долучилися небайдужі громадяни.

На Алеї Героїв Небесної сотні демонтують «радянські» декорації / Фото: Ангеліна Страшкулич, Укрінформ

У відповідь на запитання Укрінформу, чи планують відновлювати декорації, представники компанії відповіли: "Ні".

За правопорядком на Алеї Небесної Сотні стежать кілька десятків правоохоронців. Наразі ситуація спокійна.

Водночас, як повідомляє пресслужба Українського Інституту національної пам’яті, після спілкування сторін організатори погодилися забрати конструкції. 

“З огляду на чутливість місця, після спілкування з усіма причетними сторонами організатори постановки погодилися прибрати конструкції та перенести зйомки на інше місце”, - йдеться в повідомленні.

У відомстві розповіли, що конструкції, які почали встановлювати на Алеї Героїв Небесної Сотні, були частиною історичної художньо-театральної постановки. Так, за творчим задумом режисера, перформанс мав на меті коротко показати всі епохи, через які пройшла Україна на шляху до незалежності. Тимчасові декорації, які б символізували різні часові періоди, були потрібні для зйомок проєкту, зазначили в Інституті нацпам’яті.

Як повідомляв Укрінформ, генеральний директор Національного музею Революції гідності Ігор Пошивайло розповів, що у Києві на Алеї Героїв Небесної сотні встановлюють декорації для святкової постановки до Дня Незалежності, яка зображатиме історію України від давніх часів до сьогодення.

Читайте також: «Радянські» інсталяції на алеї Героїв Небесної Сотні: Кличко каже, Київ дозволу не давав

Він зазначив, що музею концепція відома усно, але письмово до них ніхто не звертався, та ніхто не повідомляв, що будуть саме такі конструкції, і саме там їх будуть встановлювати.

Окрім того, столичний мер Віталій Кличко також заявив, що конструкції в радянському стилі на Алеї Героїв Небесної сотні є “недоречними”.

Група людей на Алеї Героїв Небесної сотні у Києві зруйнувала конструкції в радянському стилі, які мали слугувати декораціями для святкової постановки до Дня Незалежності. Під час демонтажу сталися сутички з поліцією, яка прибула на місце події. Є затримані.

Група осіб самовільно демонтувала декорації на алеї Героїв Небесної Сотні, сталися сутички з поліцією / Фото: Володимир Тарасов та Анатолій Сірик, Укрінформ

Україна святкуватиме 24 серпня День Незалежності. Урочистості до 30-річчя цієї дати розпочнуться з 22 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-