У Києві презентували фотовиставку «Обличчя нових громад»

У Києві презентували фотовиставку «Обличчя нових громад»

Укрінформ
У Києві в залі Південного залізничного вокзалу презентували фотовиставку «Обличчя нових громад», присвячену активістам, які змінюють життя громад на краще.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, на виставці представлено 55 світлин.

«На цих фото звичайні люди, жителі громад, вони представлені в різних образах. Там дійсно дієві члени громади, які постійно зайняті. Нам було важливо показати все що в них відбувається», - розповів фотограф Владислав Содель.

Читайте також: Зеленська відкрила фотовиставку «Не|видиме життя», присвячену безбар’єрності

Усі знімки зроблені під час експедиції Українського кризового медіацентру, за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність». Головна мета виставки - передати історії людей, які є ініціаторами змін у власних громадах.

«Децентралізація - це приклад чудового успіху в країні. Вона є основою демократичної системи, оскільки саме тут органи самоврядування та люди можуть співпрацювати. При цьому і відповідальність посилюється з двох сторін. Ці фото свідчать, що активісти в громадах можуть змінити своє життя», - сказав директор Місії USAID в Україні та Білорусі Джим Хоуп.

Заступник міністра розвитку громад та територій України В’ячеслав Негода зауважив, що цього року в Україні функціонують 1469 громад.

Читайте також: Децентралізація сприяє зменшенню корупційних ризиків - глава Мінрегіону

"Для нас важливо, щоб їхні успіхи були не тільки зафіксовані, а ще й розповсюджені через інші громади. Перш за все, наше завдання підтримувати розвиток територіальних громад", - зазначив він.

Як повідомлялося, «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) - п’ятирічна програма, що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Програма спрямована на посилення місцевого самоврядування та створення кращих умов для розвитку територіальних громад в Україні, підвищення рівня залученості громадян до прийняття рішень та забезпечення підзвітності та прозорості в громадському управлінні.

Фото: Вячеслав Негода, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-