Перед судом постане фотограф, який примушував 9-річну надсилати оголені знімки

Перед судом постане фотограф, який примушував 9-річну надсилати оголені знімки

Укрінформ
У Києві завершено досудове розслідування і передано до суду справу щодо фотографа, який примушував 9-річну дівчинку до створення порнографічних фото.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Встановлено, що на початку квітня 2021 року підозрюваний створив у соціальній мережі фейковий профіль під вигаданим ім’ям та розпочав переписування із 9-річною дитиною, представившись їй дівчинкою.

“Налагодивши контакт і отримавши повну довіру дитини, чоловік вмовив її до створення особистих зображень в оголеному вигляді. Після цього шляхом шантажу та погроз їх розповсюдження примусив дівчинку зробити інші відверті фотознімки, що відповідно до Закону «Про захист суспільної моралі» належить до дитячої порнографії”, - повідомляє прокуратура.

Читайте також: У «Павутину» кіберполіції потрапили 47 осіб, що створювали дитяче порно

Зловмисником виявився 38-річний дитячий фотограф. Чоловік одружений та має двох дітей.

Під час обшуку за місцем проживання чоловіка, зокрема у мобільному телефоні та комп’ютері виявлено та вилучено численні фото та відео дитячої порнографії.

Встановлено, що крім зберігання дитячої порнографії та примушування малолітньої особи до участі у її створенні зловмисник також вчинив відносно дівчинки розпусні дії.

Читайте також: У Києві затримали фотографа, який погрозами та шантажем схиляв дітей до порносесій

За фактом зберігання дитячої порнографії за участі дівчинки та вчинення відносно неї розпусних дій підозрюваному інкримінуються ч. 2 ст. 156, ч.ч. 1, 4 ст. 301-1 Кримінального кодексу України, що передбачає покарання від 9 до 15 років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, 18 лютого Верховна Рада посилила відповідальність за виробництво та поширення дитячої порнографії, ухваливши Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо імплементації Конвенції Ради Європи про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства (Ланцаротської конвенції)».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-