Збували психотропи через інтернет: у Києві викрили потужну нарколабораторію

Збували психотропи через інтернет: у Києві викрили потужну нарколабораторію

Фото
Укрінформ
У столиці правоохоронці викрили нарколабораторію з потужністю виготовлення до 150 кг психотропних речовин в місяць, вартість яких при гуртовому продажі може становити до 70 млн гривень.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Київської міської прокуратури.

“Печерською окружною прокуратурою м. Києва спільно з Управлінням боротьби з наркозлочинністю в місті Києві ДБН НП України та СВ Печерського УП ГУНП в м. Києві у ході спільної спецоперації викрито злочинну групу, учасники якої в лабораторних умовах виготовляли психотропні речовини та займалися їх збутом на території столиці та інших областей України (ч.2 ст. 307 КК України)”, - йдеться у повідомленні.

Зокрема, правоохоронці встановили, що учасники злочинної групи створили Інтернет-магазин «Proton Lab», через який із використанням поштового сервісу здійснювався масовий збут психотропів, а саме - в столиці та в інших регіонах.

“Зазначений Інтернет-магазин приймав замовлення у месенджерах «Telegram», «WhatsApp» та «Viber», після чого, за умови стовідсоткової оплати за «товар», здійснювалась відправка замовлень через поштові відділення під вигаданими анкетними даними”, - поінформували в установі.

Як уточнюється, 28 липня 2021 року правоохоронці провели низку санкціонованих обшуків у Києві, а також у Київській та Житомирській областях, у ході яких було викрито та знешкоджено нарколабораторію, де у промислових масштабах виготовляли психотропи.

Як зазначається, потужності нарколабораторії дозволяли щомісяця виготовляти від 100 до 150 кг психотропних речовин, вартість яких при гуртовому продажі становить близько 15 млн грн, а при роздрібному – до 70 млн грн.

Читайте також: У Києві поруч зі школою викрили наркопритон

У ході обшуків також вилучено близько 110 кг солей Alpha PVP у рідкому та кристалічному вигляді, майже 2,5 тонни прекурсорів, лабораторне обладнання тощо.

Правоохоронці затримали двох осіб, причетних до злочинної діяльності, затримано в порядку ст. 208 КПКУ.

Тривають слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх осіб, причетних до злочину.

Як повідомляв Укрінформ, на Миколаївщині поліцейські вилучили у місцевого жителя наркотики на суму майже 8 млн грн.

Фото: kyiv.gp.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-