Киянин за біткоїни продавав наркотики та психотропи

Киянин за біткоїни продавав наркотики та психотропи

Фото
Укрінформ
У киянина вилучили наркотиків та психотропів на понад 4 млн грн, які він приховував у банках із миючими засобами та відправляв клієнтам під виглядом побутової хімії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Нацполіція України.

Оперативники управління боротьби з наркозлочинністю в Києві отримали інформацію про те, що житель столиці займається безконтактним дрібнооптовим збутом наркотиків та психотропів за допомогою поштових відправлень.

“Молодик з метою прикриття незаконної діяльності орендував квартиру у Подільському районі, так звану «фасувальню». Там він пакував наркотики та психотропи для відправки по всій території держави, ховаючи в банки з миючими засобами. За товар клієнти розраховувалися з ним криптовалютою – біткоїнами”, - ідеться у повідомленні.

Читайте також: В Україні перекрили канал контрабанди наркотиків і вилучили героїну на ₴1 мільярд

Поліцейські затримали 23-річного наркодилера на одній із вулиць району. Чоловік якраз йшов здійснити чергову відправку заборонених речовин. Під час огляду вмісту посилок правоохоронці вилучили два пакунки з амфетаміном та мефедроном.

У киянина вилучили наркотиків та психотропів на понад 4 мільйони гривень / Фото: Національна поліція

У результаті невідкладного обшуку в орендованому помешканні зловмисника працівники поліції виявили кілограм амфетаміну, понад пів кілограма «Альфа PVP» та мефедрону, триста шоколадних цукерок з псилоцибіновими грибами, двісті пігулок «екстазі», канабіс, марки ЛСД, псилоцибінові гриби.

Вартість вилучених наркотиків та психотропів за цінами «чорного» ринку сягає більше чотирьох мільйонів гривень.

Читайте також: На Херсонщині поліція віднайшла гектар конопель на 300 мільйонів і сторожову вежу

Фігуранта затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Йому повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Згідно з чинним законодавством правопорушнику загрожує до десяти років тюремного ув’язнення з конфіскацією майна.

Поліцейські встановлюють джерело та канал постачання наркозасобів і психотропних речовин. Також встановлюються інші особи, які можуть бути причетними до вказаної незаконної діяльності.

Як повідомлялося, 23 липня генпрокурор Ірина Венедіктова поінформувала, що правоохоронці затримали двох братів, громадян Туреччини - організаторів контрабанди героїну на понад 1 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-