Минулого тижня у столиці зафіксували забруднення повітря – список вулиць

Минулого тижня у столиці зафіксували забруднення повітря – список вулиць

Укрінформ
Протягом минулого тижня, з 19 по 24 липня, у повітрі Київа зафіксували перевищення гранично допустимих концентрацій шкідливих речовин.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія ім. Бориса Срезневського.

"За даними спостережень на стаціонарних постах Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського у період з 19 по 24 липня у повітрі Києва відмічено перевищення гранично допустимих концентрацій (ГДКс.д.) за середньодобовим вмістом", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що концентрація завислих речовин (пилу) – у 1,0-1,2 раза перевищувала гранично допустимі на Бессарабській площі, проспекті Перемоги, вулиці Каунаській та площі Перемоги.

Читайте також: Пилова буря із Сахари може зачепити частину України - кліматолог

Показники оксиду вуглецю у 1,0-1,1 раза були вище за гранично допустимі на проспекті Перемоги (район метро Святошин), один день – 22 липня на вул. Семена Скляренка.

Показники діоксиду азоту у 7,3 раза - на вул. Семена Скляренка 23 липня; у 5,1-6,8 раза на площі Перемоги, вулицях Каунаській, Семена Скляренка, бульварі Лесі Українки; у 3,0-4,8 раза на Бессарабській площі, проспекті Перемоги, Оболонському проспекті, Деміївській площі; у 1,8-2,7 раза на інших постах міста, за винятком проспекту Науки, 37 (біля метеомайданчика обсерваторії), де перевищення не зафіксовані.

Концентрація формальдегіду перевищувала гранично допустиму у 3,1-4,0 раза на площах Бессарабській, Деміївській, Перемоги, вулицях Семена Скляренка, Каунаській, проспекті Перемоги, бульварі Лесі Українки; у 1,1-2,4 раза – на інших постах спостережень.

Всього на 15-ти стаціонарних постах обсерваторії з 19 по 24 липня були відібрані та проаналізовані 1496 проб повітря.

Читайте також: Спека у Києві встановила перший рекорд літаповітря прогрілось до +33,7°

Загалом, у порівнянні з попереднім тижнем, у повітрі столиці дещо знизився вміст формальдегіду, оксиду вуглецю. Вміст інших домішок майже не змінився.

“За прогнозами Українського гідрометцентру на найближчі дві доби при ймовірному випаданні опадів та посиленні швидкості вітру під час грози, характер погоди переважно не сприятиме накопиченню шкідливих домішок в атмосфері”, - зазначили в ЦГО.

Як повідомляв Укрінформ, за даними синоптиків у Києві 28 липня очікуються короткочасні дощі та грози, під час яких шквали 15-20 м/с. Температура вночі 18-20°, вдень 28-30°.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-