Ексдиректора науково-дослідного інституту підозрюють у знищенні бомбосховища в Києві

Ексдиректора науково-дослідного інституту підозрюють у знищенні бомбосховища в Києві

Укрінформ
Ексдиректора Державної наукової установи “Український науково-дослідний інститут цукрової промисловості” підозрюють у знищенні бомбосховища на вулиці Лютеранській у Печерському районі Києва.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє Київська міська прокуратура.

“За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру колишньому директору Державної наукової установи «Український науково-дослідний інститут цукрової промисловості», службова недбалість якого призвела до знищення бомбосховища у Печерському районі столиці (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України)”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Одеський суд повернув державі майно терміналу порту «Чорноморськ»

В ході досудового розслідування встановлено, що внаслідок неналежного виконання своїх обов’язків директором установи щодо збереження майна, яке перебуває на балансі цієї організації, протягом 2015-2016 років, в результаті будівництва, організованого приватним товариством, знищено захисну споруду (бомбосховище) по вулиці Лютеранській.

Внаслідок знищення бомбосховища порушена система цивільного захисту населення столиці та заподіяна шкода державі у розмірі 2,3 млн гривень.

Наразі колишньому посадовцю повідомили про підозру за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває, встановлюється коло осіб винних у знищенні захисної споруди та з’ясування обставин за яких будівля в якій знаходилися захисна споруда вибула з державної власності.

Читайте також: Розкрадання на дитячому харчуванні: у міськраді Харкова провели обшуки

Як повідомляв Укрінформ, 13 липня Деснянська окружна прокуратура Києва повідомила про підозру начальнику локомотивного депо “Київ-Пасажирський”, який своїми діями наніс 2,7 млн грн збитків при закупівлі запчастин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-