Розкрадання на дитячому харчуванні: у міськраді Харкова провели обшуки

Розкрадання на дитячому харчуванні: у міськраді Харкова провели обшуки

Фото
Укрінформ
Правоохоронці провели обшуки у Харківській міській раді у справі про привласнення 5 млн грн бюджетних коштів, які призначалися на дитяче харчування.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Харківська обласна прокуратура.

“За процесуального керівництва обласної прокуратури розслідується кримінальне провадження за фактом привласнення бюджетних коштів посадовими особами Харківської міської ради, комунальних організацій та приватних підприємств (ч. 3 ст. 191 КК України)”, - ідеться у повідомленні.

Директор комунальної організації, яка спеціалізується на постачанні продуктів харчування у дошкільні навчальні заклади, створив схему, до якої залучив посадовців міської ради та приватних підприємств. Ці особи поставляли продукти харчування для дітей за завищеними цінами.

Управління освіти ряду райадміністрацій Харкова проводили аукціони з постачання продуктів харчування в дошкільні заклади. Директор комунальної організації сприяв тому, щоб переможцями аукціонів визначались саме необхідні підприємства, а в подальшому з ними укладались договори на поставку продуктів.

Упродовж 2018-2020 років у дошкільні заклади Харкова постачались молоко, сир, масло за завищеними цінами.

Сума незаконно бюджетних коштів становить понад 5 млн грн.

9 липня пройшли понад 30 обшуків у приміщеннях управлінь Харківської міськради, комунальної організації та підприємств, а також за місцем мешкання фігурантів провадження. Вилучені бухгалтерські документи та інші докази протиправної діяльності.

Вирішується питання щодо повідомлення про підозру.

Читайте також: ВАКС засудив до чотирьох років ув’язнення ексспівробітника СБУ

Як повідомляв Укрінформ, 12 травня посадовцям Подільської райдержадміністрації Києва повідомили про підозру у розкраданні бюджетних коштів на ремонті навчальних закладів. Учасники організованої групи спричинили територіальній громаді Києва збитків на понад 800 тис. грн.

Фото: прокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-